Egy orosz tévében közölték, hogy "teljességgel lehetetlen legyőzni Ukrajnát"

Startlap - Startlap
"Azonnali béketárgyalásokat és a háború befejezését támogatnám és azt, hogy a politikai kérdések legyenek rendezve" - közölte a Duma egykori tagja, aki szerint Putyint átverték. Délelőtti hírösszefoglaló.

Egy orosz tévében közölték, hogy “teljességgel lehetetlen legyőzni Ukrajnát”

Borisz Nagyezsdin, a Duma korábbi tagja a Gazprom Media NTV nevű csatornáján fejtette ki, hogy “mindannyiukat átverték” azok az emberek, akik meggyőzték Putyint arról, hogy egy különleges hadművelet gyors és sikeres lesz, majd nyíltan kijelentette, hogy az oroszok eszközeivel a győzelemre nincs esély, és azonnali béketárgyalásokat sürget. Videó

Politico: A hétéves költségvetés 20 százalékától eshet el Magyarország

A lap értesülései szerint a “rendszerszintű korrupciós problémák” miatt az Európai Bizottság a Magyarországnak járó források csökkentését tervezi. Részletek.

Hatalmas útlezárásokkal indul a hétfő Budapesten

Hétfő délelőtt emelik ki azt a második világháborús bombát a Dunából, amelyre a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltó búvárai gyakorló merülésük során bukkantak rá a napokban. Ennek következtében az autósok és a tömegközlekedők egyaránt komoly akadályokkal szembesülhetnek, több budai ingatlan pedig kiürítésre kerül. További információkért katt ide.

Az igazi rezsiarmageddon októberben és januárban érkezik

Van olyan ügyfelünk, aki most még 18 forintért kap egy kilowattóra áramot, de a jelenlegi állás szerint januártól már 240-et kellene fizetnie.

A vállalati energiapiac fogyasztóinak nagy része egyelőre egy tavaly vagy korábban rögzített áron vásárolja az áramot és a gázt, a jellemzően egyéves szerződések azonban hamarosan lejárnak. A szerződések kifutása kedvezőbb esetben négy-ötszörös, rosszabb esetben viszont akár 10-15-szörös költségnövekedést hoz magával. A nyilatkozó piaci szereplők és szakértők szerint mindez a cégek 60-70 százalékát érinti. Bővebben.

Getty Images

Mindeközben 10 város és egy budapesti kerület közös nagyfogyasztói gázközbeszerzésükre több mint tizenhatszoros árajánlatot kapott földgázra az MVM-től. Balassagyarmatnak például 96,7 forint helyett 1610 forintot kellene fizetnie egy köbméter földgázért – közölte a polgármester. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Élőlánccal vettek körbe egy miskolci gimnáziumot a diákok, tanárok és szülők

Hétfő reggel fekete ruhában állták körbe a miskolci Herman Ottó Gimnázum épületét, amelynek igazgatóhelyettesét a múlt héten menesztette a tankerület. Dezsőfi György kirúgását azzal indokolták, hogy a pedagógusok polgári engedetlenségi mozgalma élére állt. Bővebben.

A királynő koporsója megérkezett az edinburgh-i Holyroodhouse-palotába

II. Erzsébet halottaskocsija vasárnap délelőtt indult útnak a Balmorali kastélyból a skót fővárosba. Arról, mi fog történni ezután az elhunyt uralkodó maradványaival, itt írnak.

2,5 éve gyakorlatilag lehetetlen felmondani a Magyar Honvédségnél

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (jobbról) és Sándor Zsolt, a Magyar Honvédség parancsnokhelyettese a tatai Klapka György laktanyában tartott harckocsizó fegyvernemi napon 2022. július 25-én.
(MTI/Krizsán Csaba)

2020 áprilisa óta van érvényben a felmondási tilalom a magyar hadseregnél, amelyet eleinte a koronavírus-járvánnyal indokoltak, majd az egészségügyi veszélyhelyzet megszűnése után a kormánypárti kétharmad alaptörvény-módosítással lehetővé tette, hogy a háborús helyzet okán is elrendelhessenek veszélyhelyzetet. Távozni csak az állományparancsnok engedélyével lehet, de “rendkívül ritka, hogy valakit elengednek”. Részletek.

Publicus: Négyből egy dolgozó kapott bérkompenzációt az infláció miatt

A Népszava számára készített felmérés szerint a munkavállalók 41 százaléka nem is számít semmiféle emelésre, 89 százalékuk pedig arról nyilatkozott, hogy a fizetése nem követi az árak emelkedését. A közvélemény-kutatás eredményeit ide kattintva ismerheted meg.

30 fokos felmelegedés jön, mielőtt hirtelen beköszönt az ősz

A  hét első felében látványos melegedés várható, amelyet a pénteken érkező hidegfront hatására markáns lehűlés követ, legfeljebb 20 fokos csúcshőmérsékletekkel. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: Twitter)

Ez is érdekelhet

képcím

Döntött Németország: mehetnek a Leopard tankok Ukrajnába

képcím

Képeken a hét legfontosabb hírei

képcím

Meghalt az ukrán belügyminiszter a kijevi helikopterbalesetben