Egy oltástagadó család minden tagja lélegeztetőgépre került, az apa meghalt

Startlap - Startlap
Koronavírussal kórházba került egy négytagú, oltástagadó, hamis védettségi igazolvánnyal rendelkező budapesti család. Délelőtti hírösszefoglaló.

Illusztráció (MTI/AP/DPA/Waltraud Grubitzsch)

Egy oltástagadó család minden tagja lélegeztetőgépre került, az apa meghalt

Koronavírussal kórházba került egy négytagú, oltástagadó, hamis védettségi igazolvánnyal rendelkező budapesti család – írja a Blikk. A lap szerint a családtagok közül a szülők tünetei voltak a legsúlyosabbak. Az édesapa elhunyt, a felesége állapota is nagyon súlyos, az ő életéért jelenleg is küzdenek az orvosok. A tragikus esetről itt olvashatsz bővebben.

A kötelező oltás miatt iskolák, óvodák működése kerülhet veszélybe

Legalábbis ezt állítja a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Az állami oktatási-nevelési intézmények dolgozóinak hétfőig kellett tájékoztatást kapniuk arról, ha eddig még nem tették meg, december 15-éig fel kell venniük a védőoltás első adagját. Mi várható az óvodákban, iskolákban? Innen kiderül.

13. havi nyugdíj: betámadták Orbánékat

Szinte biztosra lehet venni Orbán Viktor kormányfő, Fidesz-elnök vasárnapi beszéde alapján, hogy februárban nem csak kétheti, hanem teljes havi pluszt, a teljes 13. havi járandóságot kapják a nyugdíjasok a februári illetmény mellett. A Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetsége azonban komoly kritikát fogalmazott meg a döntéssel szemben, amit itt olvashatsz el.

Bányai Gábor: Könyörögtem az Istenhez, hogy vegyen magához

MTI/Rosta Tibor

A koronavírus-fertőzésből felgyógyult fideszes országgyűlési képviselő azt mondja, találkozott a teremtővel, aki felajánlotta neki a választás lehetőségét. Bányai Gábort 111 napot kezelték intenzív osztályon, abból 85 napot töltött mélyaltatásban. A képviselő most egy interjúban mesélte el, hogyan élte meg a mélyaltatásból történő felébresztését követő időszakot. Íme.

Járvány Magyarországon: lépett az USA

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) járványügyileg kockázatos területekre szóló utazási figyelmeztetést adott ki Magyarországra, Csehországra és Izlandra a koronavírusos fertőzöttek növekvő számára tekintettel. Részletek.

Egy nap alatt több mint ötszázan kerültek kórházba koronavírussal, megugrott az elhunytak száma

A hétfő, hivatalos járványügyi statisztikát ezen a linken éred el.

Bige László szerint a NER előbb bukik, mint ő

A leggazdagabb magyarok egyikének korábban megüzenték, békén hagyják, ha elhagyja az országot. Ő inkább kivár. Most is, csakazértis. A Szabad Európának adott nagyinterjú legérdekesebb részleteit ez a cikk foglalta össze.

Győzelemmel búcsúzott a vb-selejtezőtől a magyar válogatott

MTI/Szigetváry Zsolt

Bár a mérkőzés nagy részében a lengyelek irányították a mérkőzést, mégis győzött Varsóban a magyar labdarúgó-válogatott. A meccs összefoglalóját itt olvashatod el.

35 nap után előkerült Kim Dzsongun

Kim Dzsongun ellátogatott egy most épülő városba Észak-Korea és Kína határán, valamint egy családja által szentként tisztelt hegyhez is, jelentette a helyi állami média kedden. A Reuters szerint a diktátor több mint egy hónap után jelent meg nyilvánosan. Egy fotót is közöltek az eseményről, amit ezen a linken találsz.

Két hidegfrontot is kapunk a héten a nyakunkba

A nyugodt időt biztosító anticiklon szerdáig még távol tartja a frontokat térségünktől, majd a hét második felében változékonyabbra, szelesebbre fordul időjárásunk. A részletes előrejelzésért ide kattints.

Ez is érdekelhet

képcím

"El kell foglalnunk Brüsszelt" - Orbán Viktor kiadta választási...

képcím

Orbán: Ezt most túlzásnak érzik a hallgatók, de nem túlzás

képcím

Folytatódhat Orbánék konferenciája Büsszelben