Egy magyar lány rajzolta Sting és Shaggy új animációs videoklipjét

Judit éppen csak befejezte az egyetemet, és sosem gondolta volna, hogy máris ilyen nagy lehetőséget kap.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-09 17:33

Fotó: Thomas Lohnes/Getty Images

Sting és Shaggy közös albuma 44/876 címmel áprilisban jelent meg, amelynek egyik számához egy magyar lány, az Angliában élő Boór Judit készítette az animált videoklipet. A Just One Lifetime videójában a két énekes rajzolt verziója Lewis Carroll, A rozmár és az ács című verse által ihletett karakterek segítségével próbálja megmenteni a Földet.

Igazság szerint ez már a második munkám velük – Sting és Shaggy menedzsmentje eredetileg egy animált interjúhoz keresett rendezőt, és egy korábbi ismerősöm, akinek a diplomamunkáján animáltam, ajánlotta, hogy jelentkezzek. Akkor még nem gondoltam, hogy ebből bármi lehet, túl nagy névnek tűntek, így biztos voltam benne hogy sokkal tapasztaltabb embert keresnek, mint én. Aztán mégis leadtam a projekttervet, mondván tapasztalatszerzésnek jó lesz. Két nappal később felhívtak, hogy szeretnék, ha én rendezném az animációt az interjú alá. Ez hatalmas meglepetés volt, és akkor elég felkészületlenül ért, de mindent kihoztunk belőle. Az animált karaktereknek hatalmas sikere lett, így néhány hónapra rá visszahívtak azzal, hogy Stingnek személyesen nagyon tetszett a saját animált karaktere, és szeretnének megbízni egy teljes klip elkészítésére

– mesélte az Indexnek judit, aki Stinggel nem találkozott személyesen, főleg a menedzsmenttel kommunikált.

Leginkább emailben, telefonon tartottuk a kapcsolatot, az időeltolódás miatt gyakran vacsoraidőben, sőt még hajnali egykor is – a furcsa időpontok miatt (nekik sokszor korán reggel volt) egészen baráti viszony alakult ki a végére, és volt egy-két vicces incidens is, például amikor megérkezett nagymamám, aki nem vette észre hogy telefonálok, és elkiáltotta magát hogy “Kész a túrógombóc!”. (…) A csapatom teljesen nemzetközi, a világ minden sarkából, így néha előfordult hogy miután megvolt az éjjeli megbeszélés Stinggel, még megrajzoltam az új layout-ot, hogy a hajnalban el tudjam küldeni a Kínából dolgozó csapattagnak.

Boór Judit 2012 óta lakik Nagy-Britanniában, tavaly fejezte be az egyetemet, és animációs, illetve illusztrációs munkákból él. Az első animációja a BBC téli olimpia reklámja volt, de már gyerekkönyvet is készített.

Mai nap hírei

Legutóbb Gyurcsány kormánya csinált ekkora hiányt, mint most Orbáné

168ora.hu4 órája

3 daganattípus, amelyet örökölhetünk

napidoktor.hu5 órája

Rendkívüli bejelentést tett Szijjártó Péter a vakcinákról

demokrata.hu11 órája

Brókerbotrány: nincsen felelőssége az államnak

tozsdeforum.hu12 órája

Az Alaptörvény szerinti tulajdonhoz való jogot sérti

transpack.hu12 órája

Christoph Európa felé tart

koponyeg.hu12 órája

Megszakad a szív: egy szánkó vetett véget a 18 éves fiú életének

metropol.hu13 órája

Vilmos herceg alkalmazottja 10 hónap után felállt: mi történhetett?

joy.hu16 órája