Kiemelt Hírek 2018. augusztus 08.

Egy kutya miatt ’ordított' Domingo 16 évig egy párkányi ház hangszóróiból

Startlap Kiemelt Hírek 2018. augusztus 08.
Letartóztatták az önjelölt zeneszolgáltatót.

Egy párkányi nő Placido Domingo operaáriájával „szórakoztatta” szomszédait – „apró” szépséghibája volt a dolognak, hogy mindezt 16 éven keresztül, full hangerővel és gyakorlatilag non-stop, reggel hattól, este tízig tette.

Az ott lakók végre kivehetik a füldugóikat, mert a napokban letartóztatták a kéretlen zeneszolgáltató N. Évát.

A város már korábban betiltotta volna egy rendelettel a zene ordíttatását, de Éva ezt megtámadva a Legfelsőbb Bíróságig jutott. Azonban ezt a döntést sem tartotta be, ment tovább a zene. Most életveszélyes fenyegetés miatt tartóztatták le a nőt.

Éva úgy gondolta, a szomszédai keserítették meg az életét, betörték az ablakait, szemetet szórtak a kertjébe. A kutyájuk pedig túl hangosan ugatott, ami miatt ő nem tudott a munkájára koncentrálni, így egy olyan könyvelési hibát vétett, ami után büntetést kellett fizetnie. Ekkor valaki azt tanácsolta neki, hogy hallgasson zenét. És pont ezt tette…

2015-ben egy kis időre csend lett, de aztán visszatért Domingo, Éva így üzent a Facebookon: „Látom párkányi patkányok, hogy dögunalmas az életetek a zeném nélkül.”

Az asszony négy évvel ezelőtt el akarta adni a házát olyan kikötéssel, hogy csak romák vehetik meg. Az üzlet összejött, így költözött az udvarba 30 új lakó, azt állította, ők vigyáztak az épületre, amíg ő máshol él.

A napokban indítványozták N. Éva őrizetbe vételét, arról a bíróság dönt, hogy szabadon engedik-e.

 

Forrás: Bors

Keresés az oldalon