Egy jó hír, meg egy rossz hír: ennyit teszünk félre havonta; nyugdíjkatasztrófa fenyeget itthon

Startlap - Startlap
Egy felmérés szerint hihetetlen területen előztük be Ausztriát. Rossz hír viszont, hogy a magyar idősek teljesen ki vannak szolgáltatva az államnak.

Getty Images

Hírek – érzelmi függetlenül – azért születnek, hogy az emberek tájékoztatást kapjanak az őket közvetlenül érintő, vagy egyszerűen csak információhoz jussanak a világban aktuálisan zajló eseményekről. Új sorozatunkban mostantól minden nap készítünk egy külön cikket, amely tartalmaz egy jó és egy rossz hírt is; a témákat úgy válogatjuk, hogy a homlokráncolás mellett rögtön mosolyt is csaljunk olvasóink arcára. Következzen tehát egy kellemetlen és egy örömteli beszámoló.

Jó hír

Egy friss felmérésből kiderül, hogy átlagosan, havonta mennyit tesznek félre a megtakarítani tudó magyarok, de azt is megtudhatjuk, hogy a régiós országok között Magyarország hányadik helyen áll havi megtakarítás tekintetében. Részletek.

Rossz hír

Lesz-e nyugdíjkatasztrófa Magyarországon úgy 15 év múlva? – ezt a kérdést járta körül a Bankmonitor.hu. Emlékeztetnek rá, hogy a Magyar Nemzeti Bank kutatói 2016-os tanulmányukban azt írták, a következő 20 évben nem lesz gond a nyugdíjrendszer fenntarthatóságával. Csakhogy az azóta eltelt 5 évben számos olyan intézkedés lépett életbe, amelyek aggasztó jövőképet vetítenek elénk. Ha érdekel, mi vár a nyugdíjasokra 15 év múlva, ebből a cikkből kiderül.

Ez is érdekelhet

képcím

Nem a szokott időben érkeznek a nyugdíjak

képcím

Csütörtöktől érkeznek az emelt nyugdíjak

képcím

A héten érkezik az emelt nyugdíj