Kiemelt Hírek 2021. július 08.

Egy jó és egy rossz hír: nekimennek az építőanyagáraknak; nehezebb lesz Szlovákiába utazni

Startlap Kiemelt Hírek 2021. július 08.
Egyik szemünk sír, a másik nevet. Pozsony szigorít a beutazási szabályokon. Itthon bevetik a fegyvert a drasztikus építőanyagárak ellen.

Hírek – érzelmi töltetüktől függetlenül – azért születnek, hogy az emberek tájékoztatást kapjanak az őket közvetlenül érintő, vagy egyszerűen csak információhoz jussanak a világban aktuálisan zajló eseményekről. Új sorozatunkban mostantól minden nap készítünk egy külön cikket, amely tartalmaz egy jó és egy rossz hírt is; a témákat úgy válogatjuk, hogy a homlokráncolás mellett rögtön mosolyt is csaljunk olvasóink arcára. Következzen tehát egy kellemetlen és egy örömteli beszámoló.

Jó hír

A szinte követhetetlen ütemű építőanyag-drágulás kiszolgáltatottá teszi a fogyasztókat, ezért a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) összefogott a fogyasztóvédelmi hatósággal, hogy rendet tegyen a piacon. Ha kíváncsi vagy, milyen fegyvert vetnek be a siker érdekében, innen megtudhatod.

Rossz hír

Péntek reggeltől új rendelkezés lép életbe a Szlovákiába érkezőkre és az oda hazatérőkre vonatkozóan. A szigorítások részleteit ebből a cikkből ismerheted meg.

Keresés az oldalon