Egy jó és egy rossz hír: elfogták a HÉV-es szatírt; idén nem lesz jelentős béremelés

Startlap - Startlap
Egyik szemünk sír, a másik nevet; új cikksorozatunkban mindennap egymás mellé állítunk egy jó és egy rossz hírt is. A mai pozitívum egy bűncselekmény felderítésével kapcsolatos. Csalódást az idén remélt fizetésemelés kapcsán fogunk érezni.

Hírek – érzelmi töltetüktől függetlenül – azért születnek, hogy az emberek tájékoztatást kapjanak az őket közvetlenül érintő történésekről, vagy egyszerűen csak információhoz jussanak a világban aktuálisan zajló eseményekről. Új sorozatunkban mostantól minden nap készítünk egy külön cikket, amely tartalmaz egy jó és egy rossz hírt is; a témákat úgy válogatjuk, hogy a homlokráncolás mellett rögtön mosolyt is csaljunk olvasóink arcára. Következzen tehát egy kellemetlen és egy örömteli beszámoló.

Jó hír

Elkapta a rendőrség azt a férfit, aki meg akart erőszakolni egy hazafelé tartó 55 éves nőt péntek délután, miután leszállt a gödöllői HÉV-ről. A Blikk úgy tudja, ez a férfi lehet az, aki még januárban megtámadott és súlyosan bántalmazott egy 47 éves nőt szintén a gödöllői HÉV-en, a Magyar Nemzet információi szerint viszont eddig nincs adat arra, hogy a két bűncselekményt ugyanaz a személy követte volna el. A bilincseléssel záruló rendőrségi hajszáról egy videó is megtekinthető itt.

Rossz hír

Néhány nagyobb cégnél már megszületett a bérmegállapodás, vannak azonban szektorok, ahol június végén még mindig csak a tárgyalásoknál tartanak. Úgy néz ki, hogy a választási évben lesz nagyobb béremelés a közszolgáltatásban, idén legfeljebb minimális. Részletek.

Ez is érdekelhet

képcím

Emelkedik a tanárok pótlékainak összege is

képcím

Volánbusz-sztrájk: Lázár János új bérajánlatot tett

képcím

Bejelentették a pedagógusok béremelését