Kiemelt Hírek 2018. július 09.

Egy iskolai viszály után lett öngyilkos a 16 éves Zsófi

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 09.
Egy három éve húzódó ügy végén a fiatal lány annyi gyógyszert vett be, hogy hiába került gyorsan kórházba, már nem lehetett megmenteni az életét.

Egy 16 éves miskolci lány, Zsófi öngyilkos lett egy régóta húzódó iskolai botrány után – számolt be a Blikk.

Csak találgatni lehet, hogy pontosan mi vezetett a tragédiáig, azt azonban biztosan tudni, hogy a fiatal lány élete az elmúlt három évben egy féltékenység miatt kipattant, csúnyán elfajult konfliktus következményének árnyékában telt.

2015-ben két másik tini, Dóra és Kitti összeveszett egy fiún. Zsófi Petrával együtt a lányok barátnője volt, és mindketten Dóra pártjára álltak. A nézeteltérésnek nagyon rossz vége lett: a lányok megverték Kittit.

Kitti családja feljelentést tett a rendőrségen, amit egy bírósági eljárás követett, melynek során első fokon több éves elzárás lett az ítélet. Petrát nagyon megviselte az ügy: kétségbeesésében hipót ivott, hogy így vessen véget a kálváriájának. Szerencsére édesanyja időben észrevette a bajt, és az orvosoknak sikerült megmenteni az életét.

A legyek urát kellett megnézniük

Idén májusban másodfokon már jóval enyhébb, és igen szokatlan döntést hoztak: a lányok próbára bocsátást kaptak, valamint elrendelték, hogy nézzék meg A legyek ura című filmet, majd egy csoportos foglalkozás keretében olvassák is el a regényt. Ekkor mindkét család azt hitte, hogy végre vége az ügynek.

Szörnyű, ami Zsófival történt. Egyszerűen nem értem, miért döntött úgy, hogy eldobja az életét. Pont most, amikor már nem kellett attól tartania, hogy intézetbe kell vonulnia. Az biztos, hogy ez a három év maga volt a pokol számára. Képtelen volt feldolgozni, hogy szégyent hozott a családjára, pont azokra, akiket mindennél jobban imádott. A testvérével és az édesanyjával is jó volt a viszonya, mellette álltak a legnehezebb pillanatokban is. Úgy tudom, írt egy búcsúüzenetet, ám igazán abban sem adott magyarázatot. Annyi biztos, hogy szerelmi bánat nem gyötörte, és a suliban is jól tanult

– nyilatkozta a lány egyik ismerőse.

Gyógyszerekkel vetett véget az életének

Zsófi gyógyszerekkel adagolta túl magát, és hiába került rövid időn belül kórházba, már nem lehetett megmenteni az életét.

A lap megkérdezett egy klinikai szakpszichológust is, aki szerint a kislány az elmúlt három évben ún. készenléti állapotban volt.

Félhetett, retteghetett, ettől pedig a pszichés egyensúlya felborulhatott, személyisége megtörhetett. Nagy valószínűséggel már az ítélet előtt fantáziálhatott az öngyilkosságról, és ezt az enyhe büntetés ellenére is cselekvésbe fordította

– fogalmazott Makai Gábor.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

Keresés az oldalon