Egy éve hunyt el az orvos, aki figyelmeztetett a koronavírusra

Startlap - Startlap
A járvány eredeti gócpontjának számító Vuhan lakosai virágokkal és mécsesekkel emlékeztek Li Wenliang halálának évfordulóján. Esti hírösszefoglaló.

Egy éve halt meg Li Wenliang, aki figyelmeztetett a koronavírusra

Az orvos már a járvány nagyon korai szakaszában felhívta a figyelmet a vírusra, de a rendőrség elhallgattatta őt, amiért pletykákat terjeszt. A 24 éves férfi tavaly február 6-án hunyt el a vírus szövődményeiben, ami óriási visszhangot váltott ki a közösségi oldalakon. Halálának évfordulójára emlékeztek a helyiek. Ebben a cikkben pedig Li Wenliang érdemeiről is beszélnek a vuhaniak.

OGYÉI főigazgató: Megbízható az orosz vakcina

Egy kisebb adag Szputnyik V vakcinával már akár a jövő héten meg tudja kezdeni Magyarország az oltást. Szentiványi Mátyás, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) főigazgatójának nyilatkozata itt.

Meghalt Siklósi Örs, az AWS frontembere

A 29 éves zenész leukémiás volt. A tragikus hírt a zenekar jelentette be, itt olvashatod a szomorú posztjukat, amiben Siklósi Örstől búcsúznak.

Egy alapítvánnyal folytatott jogvita áll a Szász János elleni házkutatás mögött

A dr. Pataki Gergely plasztikai sebész és dr. Csókay András idegsebész által létrehozott Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvánnyal áll perben Szász János filmrendező, akinek pénteken hajnalban rendőrök vonultak ki a házához, ahol nyolc órán keresztül tartottak házkutatást. Továbbiak itt.

Varga Mihály részleteket közölt a vállalkozások 10 milliós gyorskölcsönéről

A pénzügyminiszter többek közt elmondta, mire fordíthatják a pénzt a cégek. Részletek.

Most biztosan nem veszünk csirke- és sertéshúst

Miért kellene mindig csirke- vagy sertéshúst fogyasztanunk? Összegyűjtöttük a nagyobb boltok kedvezményes áron kínált, a magyar asztalra ritkábban kerülő hústermékeit. Cikkünk itt.

Összefogtak a törzsvendégek, megmentik a kedvenc kocsmájukat

Fotóillusztráció: Pixabay

Megható kezdeményezésről számoltak be a hűvösvölgyi Kifli ÉS Kocsma tulajdonosai. Egy reménytelennek tűnő estén megjelent náluk egy ˝bukósisakos emberke˝, és átadott egy csomagot. Hogy mi volt benne, arról itt olvashatsz.

Hőlégballon-felszálló is épül a budapesti Városligetben

További turistalátványosság veszélyezteti a Városliget zöldjét és nyugalmát. Az érintetlen Mimóza-dombra hőlégballon-felszállót telepítenek. Bővebben.

Lekapcsolták az internetet Mianmarban

Szombaton több ezren tüntettek a puccs ellen, a katonaság elérhetetlenné tette az internetet. Részletek.

Nem várt fordulat történt az OBI és a Kik eltűnt német milliárdosának ügyében

Karl-Erivan Haub 2018. április 7-én, szombat reggel kikapcsolta a mobilját, beszállt egy svájci síliftbe, 3820 méter magasan kiszállt belőle, és edzeni indult. Azóta senki sem látta. A Tengelmann-csoport esetleges öröklése körül igazi szappanopera bontakozott ki, most egy nem várt fordulat történt. A helyzetet pedig bonyolítja, hogy a német sajtó oknyomozó cikkei szerint lehet, hogy Karl-Erivan meg sem halt, csak megrendezte az eltűnését. Ha érdekel a sztori, itt olvashatod.

Ez is érdekelhet

képcím

Koronavírus itthon: nőtt a kórházban ápoltak száma

képcím

Debreciner: Kósa Lajos 8 éven át diplomásnak hazudta magát

képcím

WHO: Valószínű, hogy Európa a járvány végső fázisához...