Egy budapesti cégvezetőnek köszönhetően teljesülhet a gyógyíthatatlan beteg Dóri álma: végre láthatja a tengert és elmehet Disneylandbe

Az izomsorvadásban szenvedő kislány számára a vállalat dolgozói gyűjtötték össze a pénzt. Dóri nemcsak tengerparton nem járt még, de bevásárlóközpontban is alig pár hete volt először.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-10 17:42

Fotó: Facebook/ Szemem Fénye Alapítvány

Dóri három éve az ország egyetlen gyermekhospice házában, a Szemem Fénye Alapítvány által működtetett Dóri Házban él, mivel gyógyíthatalan izmosorvadással küzd. A pécsi kislány, aki már lélegeztetőgépre kötve tölti az éjszakákat, még sosem látta a tengert, és egyik legnagyobb vágya az, hogy eljuthasson Disneylandbe. Egy budapesti cég munkatársai összegyűjtötték Dóri utazásának költségeire a pénzt, így úgy tűnik, végre teljesülhet a nagy álom – számolt be a 444.

Pár hónappal ezelőtt egy budapesti cégvezető látogatta meg a Dóri Házat, ahol meséltek neki Dóri életéről. Ennek hatására úgy döntött, összegyűjti a pénzt, és kollégái segítségével sikerült is az akció. A kislány így gyámja és egy intenzíves szakápoló társaságában mentőautóba ül, hogy megnézze Párizst, Velencét és Milánót. Az itáliai városokban nyelvtudását is kipróbálhatja majd, Dóri ugyanis olaszul tanul. 

Szeptember hónapban mentőautónkkal elvisszük őt Milánóba, ahol az olasz nyelvtudását tesztelheti, majd három teljes napot tölthet gyámjával, Judittal együtt a párizsi Disneylandben és a francia fővárosban. A hazafelé vezető úton pedig néhány órára Velencében is körülnézhet. Az izomsorvadásban szenvedő, lélegeztető géppel élő nagylányunk, aki alig pár hete jutott el élete első shoppingjára, egy helyi pécsi bevásárlóközpontba, most az Eurodisney-be készül

– írja az alapítvány Facebook-oldala, ahol az utazás fejleményeiről is beszámolnak. Az utazás költségeit már összegyűjtötték, de aki szeretné zsebpénzzel támogatni a kislány kalandját, vagy a gyermekhospice ház és a két mentőautó fenntartását, az személyesen, postán, vagy banki átutalással teheti ezt meg. 

A Dóri Ház címe: 7634 Pécs, Rácvárosi út 37. Az alapítvány postai címe: Szemem Fénye Alapítvány 7634 Pécs, Gém utca 7. Bankszámlaszám: 50800111.11083762.

Mai nap hírei

Ne is álmondjunk utazásról, ha májusig nem kapjuk meg a koronavírus-vakcinát

bitcoinbazis.hu4 órája

Top 12 – Ételek, amelyek gyorsítják az öregedést

napidoktor.hu5 órája

Nagyon elvesztette a Fidesz Ferencvárost

168ora.hu6 órája

Hajnali havazás

koponyeg.hu9 órája

Nagy az érdeklődés az Iszomm iránt Szanyi Tiborék szerint

demokrata.hu9 órája

Toyota Mega Cruiser – alig ismert terepjáró-különlegesség

agroinform.hu11 órája

Nagyon vigyázz velük: ebből a 6 jelből ismerheted fel a megbízhatatlan embereket

joy.hu14 órája

Nyugdíj kisokos 2021 - Nyugdíjemelés, nyugdíjprémium, 13. havi nyugdíj

ado1szazalek.com14 órája