Kezdeményezik a Fidesz kizárását az Európai Néppártból

Váratlan helyről érkezett egy határozott lépés.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-04-12 00:30

Pascal Arimont erről az RTBF belga közszolgálati televíziónak adott szerdai interjújában számolt be. A néppárti európai parlamenti (EP-) képviselő elmondta, hogy az EPP megosztott a kérdésben: többek szerint ha a párt meg akar felelni saját értékeinek, akkor ki kell zárnia soraiból a Fideszt, a többségi vélemény jelenleg azonban még az, hogy ezzel az egyetlen módját is elveszítenék Orbán “kordában tartásának”.

Hangsúlyozta, ő maga a kizárás pártján van, de a másik álláspontban is “van valami”, látva ugyanis Orbán “rendkívül Brüsszel-ellenes és idegengyűlölő” választási kampányát, jogosan vetődik fel az a kérdés, hogy mi lenne még akkor, ha a Fidesz tagja sem lenne az Európai Néppártnak.

A belga kereszténydemokrata politikus szerint amennyiben a magyar kormány nem vonja vissza az Európai Bizottság által élesen bírált jogszabályokat, akkor tényleg meg kell fontolni a Fidesz kizárását, de az is egy lehetőség, hogy addig felfüggesztik a párt tagságát, amíg le nem zárulnak az Európai Bíróság előtt zajló eljárások.

Arimont hozzátette, a fideszes EP-képviselők egyáltalán nem Brüsszel- vagy Európa-ellenesek, velük problémamentes a közös munka, a gond csak az, hogy a vezetőjük retorikája “teljesen eltér” az övékétől.

A kicsiny párt elnöke végezetül arról számolt be, hogy Európának nem sikerült jól kezelnie a migráció ügyét. “A 2015-ös válság félelmet keltett, azt pedig el kell ismerni, hogy Orbán a jó kérdéseket tette fel az embereket aggasztó problémák kapcsán”.

“Amikor a politika nem ad jó válaszokat, akkor az emberek azon pártokat választják, akik valamilyen megoldást kínálnak, még ha az nem is jó” – mondta, hozzátéve, hogy véleménye szerint Orbán “egyszerű válaszokat” adott, amelyek hosszú távon nem jelentenek megoldást a problémára.

 

 

Címlapkép:  MTI /  Soós Lajos

Mai nap hírei

Már nem titok, miért hagyta ott Harry és Meghan egykori házát Eugénia hercegnő

joy.hu13 órája

Nyilatkozatot adott ki a Xiaomi az amerikai tiltással kapcsolatban

gsmring.hu14 órája

„Más elengedett kézzel biciklizik – én betét nélkül menstruálok!”

wmn.hu14 órája

10 ruhadarab, ami régen menő volt, ma pedig csak röhögünk rajtuk

unilife.hu15 órája

Elhunyt Munkácsi Miklós

168ora.hu16 órája

Autóvásárlási roham jöhet 2021-ben?

autopro.hu17 órája

Mihalik Enikő és Kajdi Csaba 'Cyla' kapcsolata

ifaktor.hu18 órája

A spanyol sajtó nekiesett Eden Hazardnak

promotions.hu19 órája