Egy 164 fős somogyi faluban gazdagodtak a leggyorsabban tavaly

Startlap - Startlap
Felcsút csak a második lett, és egy borsodi község is megjelent a dobogón, ahol szintén több millió forint az egy főre eső, befektetések utáni jövedelem. Délelőtti hírösszefoglaló.

Egy 164 fős somogyi faluban gazdagodtak a leggyorsabban tavaly

2020-ban csaknem 40 ezer fővel csökkent a tőkejövedelemmel rendelkezők aránya, minden bizonnyal a koronavírus okozta gazdasági helyzet miatt. Külön érdemes megnézni a tőkejövedelem települések és vagyoni helyzet szerinti koncentrálódását. A számokból arra következtethetünk, hogy a gazdagabb tőkések még gazdagabbak lettek, míg a szegényebbek nem jutottak nyereséghez, vagy pénzük visszaforgatására kényszerültek. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Bezárult az orosz katonai gyűrű Ukrajna körül, Zelenszkij háborús szózatot intézett a nemzethez

Az amerikai kormány pénteken kiszivárogtatott titkosszolgálati információi szerint Oroszország február 16-án támadja meg Ukrajnát. Az ukrán kormány eddig azon az állásponton volt, hogy az orosz támadásról szóló hír pánikkeltés csupán, aztán Vologyimir Zelenszkij ukrán elnök hétfő esti beszédéből az derült ki, hogy már nagyon is komolyan veszik a fenyegetést. Szerdára munkaszüneti napot rendeltek el, az országot felkészítik a harcra, az ukrán parlament 400 képviselőjéből pedig mindösszesen 24-en jelentek meg hétfőn, valószínűsíthetően külföldre menekültek. Az orosz hadsereg 60 százalékát vonultatták fel Ukrajna körül. Bővebben.

Gulyás Gergely: Magyarország a szabadság, a demokrácia és a jogállamiság iránt leginkább elkötelezett ország az unióban

A német sajtóból “aggasztó mértékben hiányzik a sokszínűség”, ugyanakkor Magyarországon is “van okunk időnként aggodalomra”, méghozzá Márki-Zay Péter miatt. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a magyar-német barátsági szerződés 30. évfordulója alkalmából rendezett budapesti ünnepségen beszélt. Bővebben.

Rogán kabinetfőnökének családja az V. kerület volt jegyzőjétől vett telket milliárdos villája mellé

MTI/Kovács Tamás

Évek óta veszteségesen, bevétel nélkül működnek cégei, mégis mintegy 3 milliárdos ingatlanvagyonra tett szert Nagy András. Ő Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám apja, és többek között ő birtokolja a miniszter Csalán úti lakóhelyét és balatonlellei nyaralóját is. Az ügy legújabb fejleménye egy több száz milliós telek, amelynek eladója, Sélley Zoltán, aki nemcsak jegyző volt, hanem Rogán személyi titkára is, és egyszer már magyarázkodni kényszerült az ingatlan miatt a fejlesztési minisztériumtól elnyert pályázata okán. Részletek.

Újabb gimnáziumban tiltakoznak sztrájkrendelet ellen

A kőbányai Szent László Gimnázium után, ahol hétfőn 12 pedagógus ülősztrájkot tartott, kedden a VI. kerületi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban nem vette fel a munkát 17 oktató. Bővebben.

Dobrev: Orbán már úgy tűnik, mint akinek 2006 óta tele van az a bizonyos

Orbán Viktor ma már egy kínos politikus Európában, ahol csöndben maradnak, amikor belép a szobába, hogy ha valami fontos dologról beszélnek. Nem bíznak meg benne már a szövetségesei és ennek Magyarország is látja a kárát, például jelenleg nincsenek európai uniós támogatások.

Hosszú interjú jelent meg Dobrev Klárával, amelynek legérdekesebb részeit erre a linkre kattintva olvashatod.

Gattyán Györgyék néhány hét alatt minden választókerületbe találtak jelöltet: vannak érdekes nevek a listán

Ugyan igazi politikai nagyágyúk nincsenek a Megoldás Mozgalom listáján, az olyan korábban bedobott izgalmas személyeken túl, mint a Z’Zi Labor frontembere és az exfocista Détári Lajos, más figyelemre méltó személyek is felbukkantak a párt környékén. Ilyen a csengeri örökösnő ügyvédje és egy Márki-Zaytól elcsaklizott jelölt, aki körül a legkomolyabb összetűzés pattant ki a baloldali ellenzék főszereplői között. Részletek.

Schmitt Pál többé nem ad át érmet olimpián: “Emocionálisan volt fontos, hogy most ott lehettem az éremosztón”

MTI/Szigetváry Zsolt

A kétszeres olimpiai bajnok sportvezető számára Liu Shaoang aranya volt az utolsó lehetőség, hogy magyar versenyzőnek érmet adjon át olimpián. A 79 éves Scmitt Pál az MTI-nek nyilatkozott.

Koronavírus itthon: elhunyt 123 beteg

Megérkeztek a legfrissebb, hivatalos magyar járványügyi statisztikák az elhunytak, kórházi kezeltek, fertőzöttek és oltottak számának alakulásáról. Íme.

Akár 17 fok is lehet a héten

Csütörtökön melegfront érkezik, a legmagasabb hőmérsékletekre északnyugaton, nyugaton számíthatunk, ugyanakkor erős, viharos szél és eső is közeledik. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: Google Maps)

Ez is érdekelhet

képcím

Gulyás elmondta, mikor bólinthatnak rá a svédek...

képcím

Gulyás Gergely: Emelkedni fog a gáz ára

képcím

Kormányinfó: Gulyás Gergely bocsánatkérést vár az Magyar...