Kiemelt Hírek 2019. szeptember 16.

Egerszegi Krisztina családját kettészakította a Fidesz-kampány

Startlap Kiemelt Hírek 2019. szeptember 16.
Halottak aláírásával jelöltették magukat polgármesternek Zuglóban. Wachsler Tamás: Egyetlen egyszer láttam könnyeket megcsillanni Orbán Viktor szemében. Varga Judittal tárgyalnak Brüsszelben a Sargentini-jelentés miatt. Hírösszefoglaló.

Az érdi fideszes választási kampány kettészakította Egerszegi Krisztina családját

A fideszes T. Mészáros András polgármester körül eldurvult a háborúskodás elég keményen érinti Egerszegi Krisztina családját: a küzdelembe az olimpiai bajnok úszónő testvére, édesapja, annak unokái, valamint volt sógora is belekeveredett, teljesen ellentétes oldalakon. A részleteket ebben a cikkben ismerheted meg.

Halottak aláírásával jelöltették magukat polgármesternek Zuglóban

Várnai László, a Civilzugló Egyesület polgármester-jelöltjének tájékoztatása szerint több helyi polgármester- és képviselőjelölt ajánlásgyűjtő ívein halottak adatait használták fel. Az ügy egyik kiemelten érdekes része, hogy milyen következménnyel jár mindez. Erről, és arról, hogyan kerülhettek fel az ívekre elhunytak adatai, itt olvashatsz részletesen.

Wachsler Tamás: Egyetlen egyszer láttam könnyeket megcsillanni Orbán Viktor szemében

– Kellő szerénységgel látott munkához?

– Áh, fenét. Naiv és öntelt voltam. Azt gondoltam, néhány szakcikk elolvasása és fülembe súgott információk alapján pontosan tudom, mi a teendő. Lehetetlen nem iróniával tekintenem egykori önmagamra. Öntelt kis taknyos voltam, na. De ne ez legyen a cím, jó?

Wachsler Tamás a kezdetektől fogva volt a Fidesz tagja volt, de mint mondja, már a “a partvonalon túlról” szemléli a napi politikát. Pedig ő az az ember, aki 1994-ben végrehajtott egy azóta is egyedülálló tettet, amikor elindult Orbán Viktor ellen a Fidesz pártelnöki posztjáért. A Wanschlerrel itt olvasható, önvallomásba torkolló nagyinterjúban főként a rendszerváltás harmincadik évfordulója adta a témát, amelynek kapcsán olyan rendkívül érdekes dolgok hangzottak el, mint például az, mikor látta könnyezni Orbán Viktort.

“Azért jöttünk, hogy megvédjük Magyarországot” – közölte Varga Judit Brüsszelben

Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet

A Sargentini-jelentés elfogadása óta először hétfőn kerül sor meghallgatásra az úgynevezett 7. cikkelyes eljárás keretében az uniós miniszterek tanácskozásán. Erre érkezvén beszélt Varga Judit, ha érdekel, miket mondott az igazságügyi miniszter Brüsszelben, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Most a Magyar Posta nevében küldenek veszélyes sms-eket csalók

A Magyar Posta is tud arról, hogy nevükkel visszaélve csalók küldenek sms-eket. Amennyiben érdekel, mire kell figyelni, hogy ne válj te is az adathalászok áldozatává, ezt a cikket olvasd el.

Miután azért ekézte a Fidesz Hadházyt, mert szerintük külfödi kézbe adta a választópolgárok adatait, úgy tűnik, hogy ők egy amerikai oldalon tárolhatják a “Kubatov-listát”

Hangos kampányt indított a Fidesz idén nyáron Hadházy Ákos független képviselő ellen, akit azzal gyanúsítottak, hogy külföldi kézbe adhatta magyar választópolgárok adatait. Ennek fényében különösen izgalmas, amelyre egy 2018-as fideszes videó enged következtetni: erős a gyanú, hogy egy amerikai szerveren tárolják a választók személyes adatait. Hogyan derült erre fény? Mit mond a GDPR szabályozás a személyes adatok unión kívülre való küldéséről? És mit reagált a vádakra a Fidesz?  Innen kiderül.

Tarlós István “betegezéséből” csinált kampányt Karácsony

Tarlós István újabban rendületlenül igyekszik orvoshoz küldeni politikai ellenfeleit. A dolog odáig fajult, hogy még a fogyatékkal élők szervezete is odacsapott neki, miután Tordai Bencére célozva a főpolgármester nemes egyszerűséggel közölte, hogy “Magyarországon elég furcsa világot élünk, a szellemi fogyatékosokat el kell viselni és türelmesnek kell lenni velük”. Karácsony Gergely most videókampányt indított a Facebookon Tarlós “betegezéséből”. A kisfilmet ide kattinva nézheted meg.

Hamarosan dönthet a kormány az év végi pénzosztásról

Ebből a cikkből megtudhatod, mit nyilatkozott több gazdasági szakértő az év végén kiosztásra kerülő állami többletforrásokról, amelyen számos területen igény van.

Közölték a kormányközeli kutatóintézet legfrissebb felmérésének eredményeit a főpolgármester-választásról

Szeptember 4-e és 14-e között ezer ember telefonos megkérdezésével felmérést készített Budapesten a Nézőpont Intézet a főpolgármester-választásról. Az eredményeiket itt nézheted meg.

Karácsony Gergely szerint az októberi választás tétje az, hogy a Fidesz megy el Budapestről, vagy a fiatalok

Fotó: MTI/Soós Lajos

Fekete-Győr András és Karácsony Gergely közös hétfői budapesti sajtótájékoztatójának középpontjában a fiatalok álltak. Ennek kapcsán elhangzott, milyen programot dolgoztak ki a helyzetük javítása érdekében, melynek fontos eleme a lakhatási problémák megoldása. Ezen kívül többek között szó esett a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatásának eredményéről, a Tarlós Istvánnal való vitáról, valamint a bevándorlásról is. Az eseményről erre a linkre kattintva olvashatsz el egy összefoglalót.

Keresés az oldalon