Ed Sheeran fellép a Sziget Fesztiválon

Az énekes lesz a 2019-es fesztivál legnagyobb sztárja.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-20 13:16

Fotó: Dave J Hogan/Getty Images

Ahogy ígérték, a Sziget Fesztivál szervezői máris bejelentették 2019 egyik húzónevét, aki az egyik legnagyobb popsztár, Ed Sheeran – írja a zoom.hu.

“Több mint egy éve tárgyalunk Sheeran ügynökségével és nagy öröm, hogy ilyen hamar bejelenthetjük őt – mondta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője. – Az pedig megtisztelő, hogy Sheeran első magyarországi koncertjét a Szigeten adja, és rajtunk kívül is csak egy fesztiválon lép fel a stadion-koncertek mellett. A Sziget történetében ilyen korán még nem hoztunk nyilvánosságra headline-ert. Generációjának legjobb zeneszerzője nem csupán az egyik aktuális sztár a popvilágban, de a Sziget “Love Revolution” koncepciójában is emblematikus szereplő, tudván, hogy jelentős szerepet játszik a drop4drop által indított jótékonysági kampányban, amely azt tűzte ki céljául, hogy a világban minél többen juthassanak tiszta vízhez” – tette hozzá Kádár.

Ez a filozófia pont egybevág a Sziget jelenlegi terveivel, ugyanis a fesztivál is minden eddiginél komolyabb hangsúlyt fektet a környezettudatosságra, de nyilvánvalóan az énekest nem csak emiatt invitálták. Ed Sheeran augusztus 7-én, a Sziget nyitónapján lép fel.