Durván drágulnak ezek az élelmiszerek júliustól

Startlap - Startlap
Emelik a népegészségügyitermékadó-köteles termékek adómértékét, és számos új termékcsoportra kiterjesztik a hatályát. Délelőtti hírösszefoglaló.

Durván drágulnak ezek az élelmiszerek júliustól

Több új elem is megjelent az extraprofitadókról szóló rendeletben a népegészségügyitermékadó-köteles (neta) termékekkel kapcsolatban. A rossz hír az, hogy a július 1-jétől megnövelt adómérték biztosan megjelenik majd a termékek bolti árában, ráadásul számos új élelmiszer is az adó hatálya alá fog esni. Részletek.

Rászabadítják a Ryanair-utasokat Nagy Mártonra

Az ír fapados légitársaság levélben buzdítja utasait, hogy írjanak a gazdaságfejlesztési miniszternek az extraprofitadó ellen tiltakozó levelet. Az előre megfogalmazott szöveg nem finomkodik a gazdaságfejlesztési miniszter minősítésével. Íme.

Az ukrán hadsereg a donyecki régió kevesebb mint felét ellenőrzi

Zelenszkij tíz miniszterelnököt hívott fel egy nap alatt; fellebbeznek a halálbüntetés ellen, és kegyelmi kérvényt nyújtanak be a fogságba esett külföldiek; 12 ezer menekült jött tegnap Ukrajnából. Az orosz-ukrán háború történései percről percre.

Elfogytak a régi rendszámtáblák, az újakat még nem adhatják ki

MTI/Demecs Zsolt

Nehézségekbe ütközhetnek azok, akik június végén szeretnének külföldről behozott autót honosítani és forgalomba helyezni.  A témáról itt olvashatsz bővebben.

Brutális az aszály mértéke az Alföldön

Ezeken a területeken a talaj felső egyméteres rétegéből mintegy 130 milliméternyi víz hiányzik a telítettséghez, így a talajnedvesség is kritikusan alacsony. Részletek.

Navracsics Tibor: Az uniós pénz jár, euró nem kell

Interjút adott a Világgazdaságnak az uniós források felhasználásáért és területfejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter. Navracsics beszél az extraprofitadókról, árstopokról és arról is, hogy szerinte az Orbán-kormány válságkezelése főleg határozottsága miatt rendhagyó, az euróbevezetés kérdése pedig mindig is túldimenzionált volt. Bővebben.

1,4 millió forintos fizetésemelést kap az NVI-elnök

Bőkezű, az inflációt jócskán meghaladó 73 százalékos fizetésemeléssel jutalmazza a kormány a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnökét. Ha érdekel, mennyit visz haza mostantól Nagy Attila, erre a linkre kattints.

Vizes vb: elájult a vízben a műúszó, az edzője mentette ki

MTI/Szigetváry Zsolt

Anita Alvarez rosszul lett a gyakorlata közben. Edzője azonnal reagált. Fotók a nem mindennapi mentési akcióról itt.

Itt vannak a friss munkanélküliségi adatok

Ha kíváncsi vagy mekkora volt a munkanélküliség májusban Magyarországon, a Központi Statisztikai Hivatal jelentését itt olvashatod.

Hétvégén megjön a következő hőhullám

A következő napokban is az átlagosnál melegebb, nyári időben lesz részünk. Szombattól azonban még inkább rákapcsol a kánikula, egyre több helyen 35 fok fölé melegszik a levegő délutánonként. A részletes előrejelzést ezen a linken találod.

 

Címlapkép: Getty Images

Ez is érdekelhet

képcím

Desszert a nyári melegben: ínycsiklandó barackos pite

képcím

Neymar kemény kritikát kapott, már nem is ragaszkodik a Psg-hez

képcím

Jelentősen drágulhat a bliccelés és néhány jegy ára a BKK-n...