Durva gázszámla érkezik Oroszországból május végén

Startlap - Startlap
Áprilisban már négyszeres volt a különbség az orosz gáz valódi ára, és aközött, amennyit a magyar állami szolgáltató beszedett a lakosságtól. Orbán Viktor nem véletlenül emlegette pénteki rádióinterjújában a rezsicsökkentés "patikamérlegét". Esti hírösszefoglaló.

Rezsicsökkentés: durva gázszámla érkezik Oroszországból május végén

Számítások szerint áprilisban már négyszeres áron vásárolta Magyarország az oroszoktól a gázt ahhoz képest, amennyit azért a rezsicsökkentést élvező magyar lakosság fizetett érte. Orbán Viktor pénteken “nagyon nehéz pénzügyi konstrukcióként” emlegette a rezsicsökkentést. A 2014-ben bevezetett rezsicsökkentett gázárak nagy nehézségeit azon hosszú évek során elfelejtették emlegetni, amíg az állampolgárok veszítettek rajta. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.  

Vujity Tvrtko kiállt Berki Krisztiánért: “Ideje a hallgatásnak!”

Aki most, ezekben a napokban leírja azt, hogy kifejezetten örül egy embertársunk halálának, az talán bele sem gondol, hogy számára ez mindössze egy-két percnyi önfeledt gyalázkodás; miközben az elhunyt szerettei éppen életük legnehezebb pillanatait élik át.

A műsorvezető hiánypótló bejegyzésében fejtette ki véleményét a 41 évesen elhunyt Berki Krisztián halála körül tapasztalható durva társadalmi reakcióról. Vujity Tvrtko sorait erre a linkre kattintva olvashatod.

Márki-Zay: Ha az ellenzék nem változtat sürgősen, Orbán Viktor négy év múlva négyötöddel fog nyerni

Az Orbán-kormány egyre jobban elszigetelődik nemzetközi szinten, egyre rosszabb a helyzet az országon belül, miközben egyre kevésbé válik leválthatóvá a kormány

– olvasható a korábbi miniszterelnök-jelölt legfrissebb bejegyzésében, aki borúlátó sorai végét mégis pozitív megjegyzéssel zárja. Bővebben.

Kövér László érzelmes interjúban szidta az ellenzéket, és elmesélte, 1990-ben a meghatottságtól majdnem elsírta magát

Aztán sajnos 2010 után már egy olyan politikai generáció is belépett “a Ház kapuján”, akik nem érzik “az erkölcsi felelősséget”, amit “a falak önmagukban sugároznak” – közölte. Kövér szerint nem az a kérdés, hogy házelnökként szigorúan bánik-e az ellenzékkel, hanem az, “hogy ezek az emberek meg ezek a gondolatok hogy kerülnek egyáltalán a Parlament falain belülre”. Mindeközben a Fidesz a által az elmúlt 12 évben végrehajtott, “második rendszerváltozással” felérő korrekciókról úgy fogalmazott: “önmagában egy akkora történelmi alkotás volt, amiben megtiszteltetés volt részt venni”. Kövér László interjújának legjobb részei itt olvashatók.

Huxit Pártra nevezi át magát Volner János egyszemélyes frakciója

MTI/Balogh Zoltán

A jövőben – jelezve következő, nagy célunkat – Huxit Párt néven folytatjuk tovább

– tette meg rendkívüli bejelentését Volner a pártról, amely saját magán kívül egyetlen tagot sem számlál. Volner János úgy gondolja – a témát kutató statisztikákkal teljes ellentmondásban -, hogy “a Huxitnak már most is milliós a támogatói tábora”Bővebben.

“Ilyen még terroristáknak sem jutna eszébe” – közölte Zelenszkij a múzeum lebombázásáról, 60 halottja lehet a bilohorivki iskolát ért légicsapásnak

Orosz rakéta rombolta porig a Hrihorij Szkovoroda ukrán filozófus és költő emlékére Harkivban állíttatott múzeumot. Az ukrán elnök lesújtva fogadta a hírt, és jelezte: már legalább 200 kulturális örökségi helyszín esett az orosz hadsereg áldozatául. Fotó és további részletek itt.

A Luhanszk megyei Bilohorivka iskolaépületét, ahová mintegy 90 ember bújt az invázió elől, bombatalálat érte szombaton. A menekülők többsége a romok alá rekedt. Az esetről ebben a cikkben találsz fényképes beszámolót.

Mindeközben ismét előkerült egy videó a háború szimbolikus helyszínévé vált fekete-tengeri Kígyó-szigetről. A felvételen két ukrán Szu-27-es bombázza a betelepült orosz helyőrséget, akik a háborús szakértő szerint azért maradtak védelem nélkül, mert az orosz hadihajók nem merik megközelíteni a partokat. Íme a felvétel.

Ezrek osztották meg a Facebookon, hogy az ukrán hadsereg szállta meg Magyarországot a II. világháborúban

Sovfoto/Universal Images Group via Getty Images

A szöveg szerzője többek között 400 ezer magyar nő megerőszakolásával vádolja az ukránokat. A súlyos történelmi tévedést valószínűleg az Ukrán front nevű szovjet alakulatra alapozhatták. Részletek.

Májusi nyár: akár 31 fokot is mérhetünk a jövő héten

Gyors ütemet vett a melegedés, az ilyenkor szokásosnál forróbb, nyárias időjárás érkezik a Kárpát-medence térségébe. A következő napok előrejelzése itt nézegethető.

(Címlapkép: Dinendra Haria/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

Szijjártó: Ha bármilyen üzenetük van, azt szívesen...

képcím

Kvíz: Orbán vagy Magyar mondta?

képcím

Putyin közölte a feltételeit az azonnali tűzszünetért