Drasztikusan csökkentik az üzemanyaglimitet a Mol-kutak péntektől

Startlap - Startlap
Több töltőállomás Facebook-oldalán jelent meg ugyanaz a kiírás a szigorításról. Az olcsó kannás tankolás időszaka is véget érhet. Délelőtti hírösszefoglaló.

Drasztikusan csökkentik az üzemanyaglimitet a Mol-kutak péntektől

Csütörtök este több település Mol-kútjának Facebook-oldalán megjelent ugyanaz a bejelentés, amely szerint péntektől fontos változás lép életbe a töltőállomásokon a hatósági áras, illetve kannába történő tankolást illetően. A szigorítás a 3,5 – 7,5 t össztömegű járműveket és a mezőgazdasági erőgépeket nem érinti. További információkért katt ide.

Áprilishoz képes csökkent a magyar átlagbér, de még mindig jól állnak a fizetések az inflációval szemben

A tavalyi évhez képest több mint 15 százalékkal nőttek a fizetések idén áprilisban, március hónaphoz viszonyítva ugyanakkor enyhe visszaesés volt tapasztalható. A Központi Statisztikai Hivatal közzétette a legfrissebb kereseti adatait.

“Erős rémületet” okozott a balassagyarmati fideszes polgármesternek, amikor kiszámolta, mit akar a kormány a rezsicsökkentéssel

“A visszaélések elkerülése érdekében” júniustól a rezsicsökkentés kedvezményeiből kizárják a nem lakossági fogyasztókat, tehát augusztustól az önkormányzatoknak is piaci árat kell fizetniük az energiáért. Csach Gábor, Balassagyarmat fideszes polgármestere városi szinten a gázár növekedését tartja az igazi “horrornak”, és állítása szerint

2024-től a mai 135 millió forintos éves rezsiterhünk felszaladhat a 400-540 millió forintos sávba.

A polgármester ebben a cikkben magyarázza el, mit jelentene a település számára, ha kiesnének a rezsicsökkentésből.

Ukrán menekültek tízezrei vannak Budapesten a Facebook szerint

Christopher Furlong/Getty Images

Nem véletlenül érezni úgy a belvárosban, hogy rendkívül sokan beszélnek ukránul, és magas az ukrán rendszámú autók száma – ezt Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes is megerősítette. Kiss Ambrus úgy fogalmazott, rejtély, hogy mivel utaznak, és hol élnek az érintettek. Részletek.

Az ukrán csapatokat kivonják Szeverodonyeckből

Elkezdődött a nemi erőszakkal vádolt orosz katona tárgyalása; az Egyesült Államok újabb 450 millió dolláros biztonsági segítséget nyújt Ukrajnának; a helyi kormányzó pénteken jelentette be, hogy az ukrán erőket eltávolítják a főként már orosz ellenőrzés alatt álló Szeverodonyeck térségéből; az észt miniszterelnök kijelentette, még hosszú távon sem szabad alábecsülni Oroszországot. Az orosz-ukrán háború eseményei percről percre

Szennyezés miatt kivontak egy gyógyszert a forgalomból

A Sandoz Hungária Kft. által forgalmazott tablettában a specifikáción túli eredményt mutatott az N-nitrozo-razagilin szennyező, ezért az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet intézkedett. Milyen készítményről van szó? Innen kiderül.

Ausztria végleg eltörölné a kötelező oltást

Senki sem oltatja be magát csak azért, mert jogszabály azt előírja

– közölte az osztrák egészségügyi miniszter az Európai Unióban úttörőnek számító intézkedésről. Az osztrák parlament várhatóan júliusban hozza meg a végső döntést. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Fegyvertartás: az elmúlt 30 év legfontosabb törvényjavaslata ment át az amerikai szenátuson

Gilles Mingasson/Getty Images

Az amerikai szenátus megszavazta a fegyvertartás szigorításáról szóló törvényjavaslatot, amelyet várhatóan napokon belül a képviselőház is elfogad, majd Joe Biden elnök aláír. Ugyan történelmi jelentőségű lépésről van szó, a javaslatok tartalma korántsem teljesíti azt, amit sok demokrata és aktivista követelt. Az USA-ban ebben a hónapban több helyszínen tízezrek tüntettek a támadófegyverek betiltásáért, miután a közelmúltban újabb, fegyveresek által elkövetett tömeggyilkosságoknak lehettek tanúi. Bővebben.

Az FDA teljesen kivonna az amerikai piacról egy Elf Barhoz hasonló e-cigarettát

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) a Juul Labs cigarettagyártó termékének kitiltására készül. A gyümölcsös ízű cigarettapótló története kísértetiesen hasonlít a hazánkban illegális, mégis roppant népszerű Elf Bar esetéhez. Bővebben.

Jövő héten 38 fokot is mérhetünk, és nem tudni, mikor érkezik az enyhülés

Újabb hőhullám veszi kezdetét vasárnaptól, és a jövő hét közepéig biztosan nem számíthatunk felfrissülésre. A következő napok időjárás-előrejelzését itt ismertetik.

(Címlapkép: MTVA/Bizományosi/Róka László)

Ez is érdekelhet

képcím

Lengyelország határait fenyegeti Medvegyev

képcím

Szijjártó az ukrán béketervről: "Azt én megvétóztam"

képcím

Magyar Péter egy fillért nem költött hirdetésre a Facebookon