Drákói óvintézkedéseket vezettek be Kínában a koronavírus miatt

Startlap - Startlap
A járvány halálos áldozatainak száma Kínán belül már elérte az 1770-et. Hírösszefoglaló.

A fertőzöttek száma vasárnap éjfélig 2048 új megbetegedéssel 70 548-ra emelkedett

Újabb óvintézkedésekkel próbálják megfékezni az új típusú koronavírus-járvány terjedését a közép-kínai Hupej tartományban, miközben az ország többi részén tovább mérséklődött a napi új fertőzöttek száma. A részletekért ide kattints.

Az apa lányával együtt döntött a halál mellett

Egy mosonmagyaróvári idős férfi, miután lányát megölte, próbált magával is végezni, de őt megmentették, jelenleg az intenzív osztályon van. Búcsúleveléből kiderül, mi vezetett a családi tragédiához.

A választók közönye mellett is simán nyert az ellenzék Dunaújvárosban

Fotó: Farkas Norbert / 24.hu

Az ellenzéki összefogás ismét működött. A Jobbik színeiben induló Kálló Gergely könnyedén megnyerte az időközi választást. A részletekért ide kattints.

Csúnya átverés terjed, autósok, figyelem

Svéd hajómérnök árul Németország közepén egy japán szedánt jóval a piaci ár alatt. Remek lehetőség a magyar vevőnek – avagy aljas pénzlenyúlás az egész? A rendőrség rossz hírt közölt. Íme a részletek.

Nagyot üt a gyárbezárás Borsodban

Az ózdi gyárbezárás sokkal fenyegetőbb, mintha egy ugyanekkora üzem Nyugat-Magyarországon szűnne meg. Hatalmasak a különbségek megyénként abban, hogy hol mennyien keresnek munkát, és a betöltetlen álláshelyek is egyenlőtlenül oszlanak el. Ha érdekelnek a pontos számok, ezt a cikket olvasd el.

Ismét a cigánybűnözés-lemez pörög

MTI

Vajon mennyire segíti a vidéken elharapózó nyomort, ha fekete ruhás erősemberek igyekeznek félelmet kelteni? Működik-e a Jobbik 2010-es stratégiája 2020-ban egy sokkal gyengébb szervezetnél? Ezekre a kérdésekre kaphattunk választ vasárnap Miskolcon és Sályon, ahol fáklyákkal vonultak fel szélsőjobboldaliak.

A természettudományos oktatásra is lecsap a NAT

Az új Nemzeti alaptanterv közzétételét követően heves ideológiai és szakmai vita bontakozott ki az  irodalom tananyagáról, miközben a természettudományos tárgyakat tanító pedagógusok hasonlóan kétségbeesetten gondolnak a következő tanévkezdésre. Ha érdekel, hogyan látják a helyzetet a szaktanárok, olvasd el ezt a cikket.

Milliárdosok árazzák ki a politikusokat a politikából

Hihetetlenül érdekes politikatudományi kísérlet történik ezekben a hetekben az Egyesült Államokban. A kísérlet célja az, hogy kiderüljön, mennyire működnek egy elnöki kampányban a tévés és online hirdetések, tágabban pedig az, hogy meg lehet-e vásárolni az elnöki hivatalt, ha egy jelöltnek végtelen forrás áll a rendelkezésére. A témáról bővebben itt olvashatsz.

Kedden változás érkezik az időjárásban

A hétvégén tapasztalt nyugodt, napos időjárásnak nemsokára vége szakad. A részletes előrejelzést itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Mi történt azóta, hogy Magyar Péter közzétette a hangfelvételt?

képcím

Tovább emelkedett a kínai földrengés áldozatainak száma

képcím

Majka Ózd díszpolgára lett