Döntött a kormány a csok-határidőkről és a Diákhitel Pluszról

Startlap - Startlap
Elmondták, gondolkodik-e bármilyen korlátozásban a kormány a vírus elleni védekezés keretében. Délelőtti hírösszefoglaló.

MTI/Soós Lajos

Döntött a kormány a csok-határidőkről és a Diákhitel Pluszról

Kedden reggel 9 órakor tartott sajtótájékoztatót a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs ülése után Novák Katalin. A tárca nélküli miniszter elmondta, gondolkodik-e bármilyen korlátozásban a kormány a vírus elleni védekezés keretében, hogyan könnyítenek az otthonteremtés feltételein, valamint arról is beszélt, hogy milyen kormánydöntés született a Diákhitel Plusszal kapcsolatban. Részletek.

Féltékenység miatt rendezett vérfürdőt a dunakeszi családirtó

Több emberen elkövetett emberölés miatt nyomoznak a Dunakeszin történt hármas gyilkosság ügyében. Vasárnap este egy 54 éves férfi engedéllyel tartott vadászpuskájával volt anyósával, volt feleségével és saját kisfiával, majd önmagával is végzett. Ebből a cikkből a brutális bűncselekmény újabb részleteit ismerhetjük meg.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

Nehéz helyzet az egészségügyben a negyedik hullámban

Az alulfizetettség miatt létszámgondok vannak az egészségügyi szakdolgozóknál, akiknek július végi több ezres nagygyűlése egyelőre kevés hatással bírt. Hogy a Covid-oltás megtagadása miatt hányan esnek ki a munkából, azt a kamara nem tudja, a kórházi főigazgatóság pedig egyelőre nem árulja el. A témáról részletesebben itt írnak.

Megszólalt a babákat elcserélő ápolónő

Nyilatkozott a hódmezővásárhelyi kórház munkatársa, aki a napokban összecserélt két újszülöttet, pontosabban egy kisfiút nem az igazi szülei vittek haza. A megviselt ápolónő ebben a cikkben eleveníti fel a sajnálatos esetet.

Egyre drágább a jogosítvány megszerzése

MTI Fotó: Pénzjegynyomda

Négy éve még 166 200 forintba, tavaly augusztusban pedig 212 500 forintba került egy átlagos személygépjármű-­vezetői tanfolyam ára. A tendencia sajnos az utóbbi egy évben is folytatódott. Ha kíváncsi vagy, mennyiért lehet most jogosítványt szerezni, erre a linkre kattints.

Koronavírus itthon: egyre több beteget ápolnak kórházban

Nő az aktív fertőzöttek és a lélegeztetőgépen lévők száma is. A legfrissebb, hivatalos járványügyi statisztikák erre a linkre kattintva találhatók.

Ennyi pénzt kérnek a magyar magániskolákban

Hiába a borsos szülői hozzájárulás, sorra nyílnak az új magániskolák Budapest környékén, ahol szinte az összes település „kinőtte” meglévő, évtizedek óta működő iskoláit. Részletek.

Búcsúzhatunk a kunától, ekkor érkezik az euró

Horvátország készen áll az euró bevezetésére. Aláírták a memorandumot, amely lehetővé teszi Zágráb számára, hogy megkapja az eurótesztérmék veréséhez szükséges műszaki dokumentációt, a szükséges szerzői jogokat és pénzverési eszközöket. Az euró bevezetésének dátumát ez a cikk közli.

Kemény influenzaszezon jöhet a szakértők szerint

Getty Images

Nehéz pontosan meghatározni, mennyire lesznek súlyosak a jövőbeli infulenzajárványok, a most következőt azonban különösen keménynek jósolják az amerikai szakértők – írta meg az NBC News. Mi okozhatja a járvány várható berobbanását, és mit javasolnak ellene a szakértők? Innen kiderül.

Átesünk a ló túloldalára: szibériai eredetű hideg levegő érhet el minket

Csütörtökig kitart a meleg nyárutó, majd hidegfront érkezik; pénteken többfelé elered az eső. A jövő hétre aztán komoly hidegbetörés körvonalazódik, jelentős lehűléssel. A részletes időjárás-előrejelzést itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Mi történt azóta, hogy Magyar Péter közzétette a hangfelvételt?

képcím

Mégsem lesz ingyenes a jogosítvány a középiskolásoknak

képcím

Hivatalos: szeptembertől ingyenes lesz a jogosítvány a...