Donáth Anna: Novák Katalinnak le kellene mondania, amiért kegyelmet adott egy pedofil bűntársának

Startlap - Startlap
A Momentum elnöke szerint "ilyet egy elnök, egy anya nem tehet", förtelmes döntés született.

Donáth Anna, a Momentum elnöke reagált arra, hogy a bicskei pedofil igazgató bűntársa is kegyelmet kapott Novák Katalintól.

“Nem tudok napirendre térni Novák Katalin kegyelmével kapcsolatban, amivel kiszabadult a börtönből a pedofilsegítő pedagógus, aki részt vett a bicskei gyerekotthonban történt nemi erőszakok eltussolásában”  – fogalmaz a Facebook-posztjában.

 Egy pedofil bűntársa volt, és most szabad. Még csak büntetett előélete sincs.

“Miközben a hároméves börtön még csak köszönőviszonyban sincs azzal az iszonyattal, amiben bűnrészes volt. És Novák Katalin a pápalátogatást arra használta, hogy ezt az embert ráeressze a magyar társadalomra.

Ilyen förtelmes döntést hozni, ilyen módon visszaélni az elnöki hatalommal egész egyszerűen elfogadhatatlan. Ez a döntés azt mutatja, hogy se lelkiismeret, se elemi jóérzés, se tisztesség nincs a köztársasági elnökben. A hivatalára már a megválasztása pillanatában alkalmatlan volt, de most olyan határokat lépett át, ami nem az alkalmatlanság, hanem a társadalomra veszélyesség kategóriája. Novák Katalinnak le kellene mondania. Ilyet egy elnök, egy anya nem tehet” – zárta gondolatait Donáth Anna.

Címlapfotó: AFP

Ez is érdekelhet

képcím

EP-vita: Donáth Anna személyes sikere, hogy nem zavarja meg a...

képcím

Elkezdődött az EP-listavezetők élő vitája

képcím

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéltek egy pedofilt