Kiemelt Hírek 2018. május 20.

Donald Trump nem tudja, mi a különbség a HPV és az HIV között

Startlap Kiemelt Hírek 2018. május 20.
Bill Gates próbálta megvilágítani az amerikai elnök fejében uralkodó sűrű homályt, de közel sem biztos, hogy sikerült neki. A komolyan megkérdőjelezhető tudományos ismeretekkel rendelkező Trump ráadásul nagyon furcsán kommunikál.

Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke nem tudja mi a különbség a HIV és a HPV között – írja a Huffington Post az egyik amerikai tévécsatorna által kiszivárogtatott felvétel alapján. A Bill & Melinda Gates Alapítvány eseményén készült videón a Microsoft alapítója elárulta, Trump kétszer is rákérdezett nála, miben különbözik a két vírus egymástól.

„Mindkét alkalommal azt akarta tudni, hogy van-e különbség a HPV és a HIV között. Így aztán elmagyaráztam neki, hogy ezeket nem szokás összekeverni” – idézte fel a felvilágosítás kínos pillanatait Bill Gates. Szintén a milliárdostól értesülhettünk arról, hogy Trumpot az oltások mellékhatásai is nagyon érdeklik.


Gates később más érdekességeket is elárult az amerikai republikánus elnökről. Többek közt azt, hogy egyes szám harmadik személyben beszél magáról, és olyan mondatok hagyták el a száját, mint például: “Trump úgy hallja, hogy nem tetszik neked, amit Trump csinál.”

Aki esetleg nem tudná: a humán papillomavírus (HPV) egy DNS-víruscsoport, amely a bőrön, illetve a nyálkahártyákon okoz elváltozásokat és méhnyakrákhoz is vezethet. A HIV, vagyis a humán immunhiány vírus ezzel szemben az AIDS nevű tüneteggyüttes kórokozója, ami ugyan egyre jobban kezelhető, de még mindig halálos betegség.

Címlapkép: Alex Wong/Getty Images

Keresés az oldalon