Bűnös Donald Trump a szexuális zaklatás vádjában

Startlap - Startlap
Kevesebb mint 3 óráig tanácskozott a bíróság, mielőtt meghozta az ítéletet az ügyben, és bűnösnek mondta volna ki az egykori elnököt.

A New York-i Legfelsőbb Bíróság kedden szexuális erőszak vádjában bűnösnek találta Donald Trumpot – írja a 444.hu. Eszerint az Amerikai Egyesült Államok volt elnöke a kilencvenes években szexuálisan zaklatott és bántalmazott egy újságírót, E. Jean Carrollt.

Carroll egyike annak a 16 nőnek, aki szexuális erőszakkal vádolta meg az egykori elnököt. Trump az eljárás során végig tagadta a vádakat. Most 3 millió dolláros pénzbüntetésre ítélték, illetve a perköltséget is állnia kell, mely további 2 millió dollárt tesz ki. 

A volt elnök korábban azzal védekezett, hogy azért nem erőszakolhatta meg a nőt, mert az nem az “esete”, illetve soha nem is találkozott vele. Aztán az egyik tárgyaláson már egészen meglepő dolog zajlott le.

Történt ugyanis, hogy összekeverte volt házastársát, Marla Maples színésznőt és az őt nemi erőszakkal vádoló újságírót, ez pedig fordulatot jelenthetett a perben: tanúvallomása közben a volt elnöknek fotókat mutattak, az egyiken pedig felismerni vélte Maplest, akivel saját gyermekük is született – annak ellenére, hogy a képen valójában Carroll szerepelt.

E. Jean Carroll egy korábbi, a The Cut nevű New York-i magazinban közölt cikkében írt részletesen arról, hogy Trump a kilencvenes évek közepén a manhattani Bergdorf Goodman luxusáruház fehérnemű osztályán egy próbafülkében megerőszakolta.

Ez is érdekelhet

képcím

Schadl-per: találtak még néhány autót, egy hajót és egy légi...

képcím

Hableány-tragédia: Elítélték a Viking Sygin kapitányát

képcím

Rácsok mögött marad Galambos Lajos