Dobrev szerint már kezdeményezhető Sulyok ellen a megfosztási eljárás

Startlap - Startlap
Dobrev úgy véli, az ellenzéki pártok ezzel egyértelműen kifejezték, hogy a köztársasági elnöknek mennie kell.

Dobrev Klára szerint megvannak a szükséges aláírások az Országgyűlésben, hogy megfosztási eljárást kezdeményezzenek Sulyok Tamás ellen – írja a 444.hu. Minderről a DK politikusa beszélt kedden, a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalára feltöltött videóban. 

Dobrev úgy véli az ellenzéki pártok ezzel egyértelműen kifejezték, hogy nem lehet államfő egy olyan ember, aki szerinte külföldiek kezére játszott át magyar földet. 

Dobrev Klára múlt hét szerdán, mint a DK európai parlamenti listavezetője, sajtótájékoztatóján jelentette ki, hogy Sulyok Tamás államfő és egykori alkotmánybírósági elnök köztörvényes bűnöző. 

Mindezt azért mondta ilyen súlyos szavakkal, mivel arra hivatkozott, hogy Sulyok Tamás még szegedi ügyvédként szerinte részt vehetett zsebszerződéses esetekben, vagyis úgy véli, olyan ügyekben, amelyek során 1990 után külföldi állampolgárok a törvényi tiltás ellenére magyarországi termőföldeket szerezhettek.  

Sulyok hivatala akkor azonnal cáfolta ezt a feltételezést. Dobrev azonban két napra rá újabb sajtótájékoztatót tartott, melyen már az állította, hogy Sulyok  „még alkotmánybíróként is a földmaffiát szolgálta”.

Ez alapján pedig Polt Péter legfőbb ügyésznél különösen nagy kárt okozó csalás bűncselekményi gyanúja és hivatali kötelesség megszegésével elkövetett hivatali visszaélés bűncselekményi gyanúja miatt tett feljelentést. 

A DK politikusda szerint Sulyok Tamás a 2014. szeptemberi alkotmánybíróvá választása után is kézbesítési megbízott maradt a földügyekben érintett Agronómia Kft.-nél, majd 2014 novemberében  is vállalt hasonló megbízást a cég osztrák tulajdonosainak másik vállalatánál, a Botanic-Garden Kft.-nél, ráadásul már megválasztott alkotmánybíróként. 

Címlapkép: MTI/Kovács Anikó

Ez is érdekelhet

képcím

Dobrev szerint az eredmény csalódást keltő

képcím

Magyar Péter megnevezte, kire szavazott Budapesten

képcím

Sulyok Tamás nemet mondott Karsai Dániel kérésére