Kiemelt Hírek 2021. július 03.

Dobrev a CNN-nek: Orbán a gyűlölettel terel a silány politikai teljesítményéről

Startlap Kiemelt Hírek 2021. július 03.
A homofób pedofiltörvényről, a magyar miniszterelnök keleti szimpatizálásáról és az ellenzéki összefogásról is beszélt az amerikai hírtévének a politikus. Heti hírösszefoglaló.

Dobrev Klára világ egyik vezető hírtévéjének nyilatkozott Orbánról

Élő interjút adott pénteken a CNN amerikai hírtelevíziónak Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció ellenzéki miniszterelnök-jelöltje. A beszélgetés lényegi részei ebből a cikkből érhetőek el. 

Szombattól már eldobhatjuk a maszkot, megvan az 5,5 millió beoltott

A kormány friss bejelentése értelmében számos lazító intézkedés lép életbe a maszkviselés szinte teljes eltörlésén túl. Az üzletekre, vendéglátóhelyekre, szálláshelyekre és rendezvényekre vonatkozó legfőbb szigorítások is megszűnnek, a felsőoktatásban pedig nagy fordulatra készülhetnek. További információkért katt ide.

Rusvai Miklós: Élvezzük a maszknélküliséget, mert ősszel kezdhetjük elölről

Fotó: Getty Images

A szakemberek az oltások felpörgetését sürgetik, akár a gyerekek bevonásával is. A virológus szerint még két-három év, mire a koronavírus is olyan lehet, mint a szezonális influenzaBővebben.

Félelmetes videót osztott meg a Magyar Közút: túl gyorsan előzött, rommá törte lakókocsiját

Itt a tankönyvi példája annak, miért kell betartania az utánfutókkal közlekedőknek a 80 km/órás sebességkorlátozást az autópályánÍme a felvétel.

Levelet írtak Orbán Viktornak az aggódó nyugdíjasok a Sinopharm vakcina miatt

A somogyi idősek azt kérik a kormányfőtől, hogy végezzenek rajtuk hatásvizsgálatot az oltóanyag hatékonyságáról. A nyugdíjasok nyugtalansága nem alaptalan. Bővebben.

Bors: Két fiatal táncos a Hegyalja úti halálos baleset áldozata

A lapnak többen nyilatkoztak a szombat hajnali tragédia kapcsán, amelynek során ketten a helyszínen meghaltak, és további két utas szintén megsérült. Az esetről és annak fejleményeiről ebben a cikkben írnak.

Péntektől már nem kell orvosi végzettség a háziorvosi ügyelethez

Kásler Miklós új rendelete ugyanakkor csak megfelelő szakképzettség esetén engedi a részvételt, és akkor sem önállóan. Mit jelent ez a gyakorlatban? Innen kiderül.

Megtiltotta a kormány a névtelen adományozást

A csütörtöktől hatályos rendelet értelmében a civil szervezeteknek ezentúl jelenteniük kell a kormánynak, kitől és mennyi pénzt kaptak. További információkért katt ide.

M. Richárd megbánta bűneit, a bíróság felére csökkentette a büntetését

Azt kérem, hogy ne a múltam alapján ítéljenek meg. Szeretnék visszailleszkedni a társadalomba, családot alapítani és gyereket vállalni.

A Dózsa György úti gázolást és egy kerékpáros bántalmazását tárgyaló büntetőeljárás számos fordulatot hozott. Visszatérő téma volt M. Richárd elmeállapota, betegségei, a másodfokú, csökkentett fegyházbüntetés több enyhítő körülmény hatására született meg. Fotók és további részletek itt.

Romani Rose visszaadja a Magyar Érdemrend Középkeresztjét, mert szégyelli, hogy a magyar kormánytól kapta

Fotó: Michael Gottschalk/Photothek via Getty Images

Horroráron mérik a málnát, a barackfélék a szokásosnál is drágábbak lesznek

A szélsőséges időjárás nemcsak az egyes gyümölcsök szezonját, hanem az árakat is eltolta, több esetben nagyon durván. A hazai áru a legdrágább, a málna és a sárgabarack kilóárát alighanem kevesen lesznek hajlandóak kifizetni. További információkért katt ide.

Keresés az oldalon