DK: Orbán Viktor szegényügyi tanácsadója 36 ezer forintos vörösbort vett közpénzből

Startlap - Startlap
A DK kiperelte, mire költi Hegedűs Zsuzsa a havi mintegy 140 ezres reprezentációs juttatását. Esti hírösszefoglaló.

DK: Orbán Viktor szegényügyi tanácsadója 36 ezer forintos vörösbort vett közpénzből

A Demokratikus Koalíció (DK) még 2017-ben pert indított Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott költéslistájáért. A DK-t egészen pontosan az érdekelte, mire megy el a hátrányos helyzetűekkel foglalkozó tanácsadó havi nettó 920 ezer forintos tiszteletdíján felüli mintegy 140 ezer forintos reprezentációs összeg. A DK nyert, így bemutattak néhány számlát arról, milyen nagyvonalúan intézi a bevásárlást a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány elnöke. Íme a fotók és a további részletek.

Aláírásgyűjtéssel próbálják bezáratni az iskolákat

“Diákjaink, tanáraink és családjaik életének megóvása érdekében” online petícióban követelik a pedagógusok az oktatási intézmények átállítását digitális munkarendre. Bővebben.

Ismét kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen az EU

Az Európai Bizottság pénteken indította az eljárást egy rendelet miatt, amely ellentétes az uniós joggal. Miről van szó? Innen kiderül.

Figyelem: Visszahívott egy sonkát az Aldi, nagyon súlyos megbetegedést is okozhat

Fotó: Ákos Stiller/Bloomberg via Getty Image

Az Aldi Magyarország által forgalmazott húsáruban Listeria baktériumot mutattak ki. A Listeria monocytogenes által okozott liszteriózis főleg terhes nők, kisgyermekek és legyengült immunrendszerűek esetén igen komoly tüneteket okozhat. További információkért kattints ide.

Durván kritizálta Orbán Viktor beszédét az orosz külügyi szóvivő

Marija Zaharova a kormányfő George H. W. Bush néhai amerikai elnök Szabadság téri szobrának avatásán adott felszólalása miatt fakadt ki. Zaharova kommentárjában odáig ment, hogy perverznek nevezte Orbán Viktor egyes állításait. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Hetes erősségű földrengés rázta meg Görögországot és Törökországot

Az Égei-tenger medencéjét megrengető földmozgás több halálos áldozatot követelt. A földrengést Athéntől Isztambulig lehetett érezni, valamint szökőár is kialakult. Képek és részletes beszámoló a természeti katasztrófáról itt.

Pikó András kórházba került: “Nekem a súlyosabb lefolyású koronafertőzés jutott”

Józsefváros polgármestere egy héttel ezelőtt lett beteg, péntek délben már a Szent László Kórházból jelentkezett be a Facebookon. Íme a bejegyzés.

A fővárosiak véleménye alapján újulhat meg a Nagykörút

Fotó: MTI/Mónus Márton

Budapest vezetése a Nagykörút komplex átalakítását tervezi, mivel a problémák nem csupán közlekedési jellegűek. A Fővárosi Önkormányzat a fejlesztésbe a lakosokat is bevonja: aki szeretne hozzájárulni a projekthez, nagyjából két hete van még rá. Minderről bővebben ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Hadházy Ákos nemzetbiztonsági kockázattól féltette Orbán Viktort

A független képviselő pénteken egy májusi üggyel kapcsolatosan gyakorlatilag feljelentette magát a rendőrségnél, és egyúttal tájékoztatta a hatóságot, miért érezte fontosnak, hogy a kormányfő birtoka közelében készítsen fényképeket. Hadházy Ákos erről egy Facebook-bejegyzésben írt, amibe itt lehet beleolvasni.

Az év legerősebb vihara lehet a Goni tájfunból

A Saffir-Simpson-skála alapján jelenleg 4-es kategóriájú vihar az előrejelzések szerint másfél napon belül a legmagasabb, 5-ös erősségű tájfunná növekedhet. Ha kíváncsi vagy, mit lehet tudni a Goni tájfunról, akkor itt folytasd az olvasást.

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter: Holnap feljelentem Orbán Viktort - A hét hírei...

képcím

Ódor Lajos Orbán Viktor kijelentéséről: "Nagyon nem szerencsés"

képcím

Orbán: Baloldali, háborúpárti ember követte el a merényletet...