Dinoszauruszt is elneveztek Elvis-ről

Startlap - Startlap
Ma lenne 83 éves Elvis Presley.

Elvis Presley amerikai énekes, zenész, színész 1935. január 8-án született Tupeloban.

Édesanya egypetéjű ikrekkel volt várandós, azonban Elvis testvére, Jesse halva született.  Szüleivel vasárnaponként templomba járt, az ottani gospel kórus nagy hatással volt rá. Tizenegy évesen kapta első gitárját, melyen gyorsan megtanult játszani. Sem zene-, sem énektanárhoz nem járt, a rádióban hallott zenékből tanult.

19 évesen indult be a karrierje. A nők imádták a külsejét, igazi szexszimbólum volt. Ő kihasználta az akkor új televízió adta lehetőségeket is, színészkedni is kezdett.

Felejthetetlen slágerei a Jailhouse Rock, a Hound Dog, az Are You Lonesome Tonight, a Little Less Conversation, a Love Me Tender, az In The Ghetto, vagy a Devil In Disguise.

1958-ban behívták katonának, akkor már olyan híres volt, hogy a média tudósított a bevonulásáról. 2 évig szolgált, addig átmenetileg szünetelt a karrierje.

Leszerelése után kezdett színészkedni. 33 filmet készítettek a szereplésével, az elsőket leszámítva nem túl nagy sikerrel. Ebben az időszakban jöttek ki a Can’t Help Falling In Love, Are You Lonesome Tonight?, és az It’s Now or Never című dalai.

6 évig udvarolt Priscillának, akit 1967-ben feleségül vett. Napra pontosan 9 hónappal később született meg lányuk, Lisa Marie Presley.

1969-ben ért el sikerei csúcsára, a sikeres időszak 1974-ig tartott. Koncertezett, Grammy-díjakat kapott, az ő koncertje volt az első, amit műholdon keresztül közvetítettek, melyet a föld lakosságának negyede látott.

’74 végén elkezdett romlani egészségi állapota. Gyógyszerfüggőségben szenvedett, közben intenzíven turnézott, de egyre kevésbé bírta. Elhízott, nyoma sem volt az egykori szexszimbólumnak. 1977. augusztus 16-án fürdőszobájában találtak rá eszméletlenül. Kórházba szállították, de az újraélesztési kísérletek sikertelenek voltak. 42 évesen halt meg.

Érdekességek Elvisről:

A Cryolophosaurus nevű dinoszauruszt a legendás frizurára hasonlító furcsa fejformája miatt Elvisaurusnak is hívják.

Budapest díszpolgárának is választották, mert 1956-ban arra kérte rajongóit egy TV-showban, hogy adakozzanak a magyar forradalom hőseinek.

Állítólag több ezer nővel volt kapcsolata, nem volt nehéz, a nők a lábai előtt hevertek.

Neki van a legtöbb hasonmása, rendszeresen Elvis-hasonmásversenyeket rendeznek.

Lánya, Lisa Marie Michael Jackson felesége lett.

Már 36 évesen Grammy életműdíjat kapott.

 

Forrás: Wikipedia

Címlapfotó: Facebook

Ez is érdekelhet

képcím

Páratlan életút: 75 éves Presser Gábor

képcím

Meghalt Lisa Marie Presley

képcím

Kálmán Olga lesz a DK frakciószóvivője