Deutsch Tamás szerint a rendőrök türelmesek, az erőszakot mindig Gyurcsányék oldala képviseli

Az EP-képviselő szerint Fidesz azért alakult meg, hogy Magyarország szabad ország legyen.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-12-16 17:54

MTI Fotó: Mohai Balázs

Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) képviselője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján a jelenleg zajló tüntetésekről is ejtett pár szót – számolt be az MTI.

Deutsch alapvetően az EP keddi strasbourgi üléséről beszélt, melynek kapcsán elmondta: a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd EP-képviselői a magyar polgárok ellen fordultak amikor megszavazták a migránsvízum bevezetését célzó előterjesztést, ugyanis a hazai lakosság “elsöprő többsége” azt szeretné, ha Magyarország megmaradna magyar országnak.

A tüntetések kapcsán a képviselő azt monda: a Fidesz azért jött létre, hogy Magyarország szabad legyen. Kiemelte: mindenki, aki élni kíván gyülekezési, véleménynyílvánítási jogával, személyesen számíthat a támogatására. A Párbeszéd azon felvetését, miszerint kormánypárti provokátorok zavarnák meg a vasárnapi demonstrációt, Deutsch a “butuska” jelzővel illette. 

Jól ismert az a kommunista tempó, hogy vádold meg azzal a riválisodat, amit te csinálsz

– fejtette ki. Véleménye szerint az erőszakot mindig az az oldal képviseli, ahol “Gyurcsányék” állnak, akik 2006-ban, kormányon rendőri brutalitást alkalmaztak, szemkilövetésig jutottak. Hozzátette: a rendőrök az elmúlt napokban türelmesek voltak, és biztos, hogy ez így is marad.

A tüntetést percről percre élő tudósításunkban követheted.