Deutsch Tamás 24 éves unokaöccse alig kezdett el dolgozni, máris ő lesz a párizsi konzul

Startlap - Startlap
Másokat több év minisztériumi munka után küldenek diplomatának külföldre, de a tapasztalatokkal nem rendelkező Deutsch Domonkosnak elég volt 8 hónapot dolgoznia Szijjártó Péternél. Délelőtti hírösszefoglaló.

Deutsch Tamás 24 éves unokaöccse alig kezdett el dolgozni, máris ő lett a párizsi konzul

Miközben jellemzően több év minisztériumi munkát követően küldenek bárkit külszolgálatra, Deutsch Domonkosnak csupán 8 hónapot kellett eltöltenie Szijjártó Péter minisztériumában, hogy a tárcavezető rögtön konzulnak jelölje fideszes képviselőtársa rokonát. Részletek.

Az önkormányzat állapította meg a négygyermekes család házának árverési árát, amit a polgármester vett meg

Összeférhetetlenség, sőt, bűncselekmény gyanúja is felmerülhet a bébi polgármester ügyében, aki egyedüli licitálóként három millió forintért vásárolta meg saját falujában az ingatlant, ahol több kisgyermek lakott. A családtól minden segítséget megtagadó Brunner Imre nem hajlandó nyilatkozni. Az esetről és annak fejleményeiről itt írnak.

Raskó György szerint csak pr-fogás a kormány aszálykárokat enyhítő intézkedéscsomagja

Miközben európai szinten is nálunk várható arányaiban a legdurvább termeléskiesés, a mezőgazdaságnak nyújtott támogatások valódi mértéke mindösszesen

harmadannyi, mint amennyit a kormány egyetlen stadion építésére szán

– állítja az agrárközgazdász. Raskó György hozzátette, az aszálykárok igazából kivédhetők volnának, víz van bőven, csak az öntözés kivitelezésére kéne pénzt költeni, ami Magyarország stratégiai érdeke. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

A tankerületek és a Belügyminisztérium elárulta, lesz-e digitális oktatás a brutális fűtési költségek miatt

MTIBalázs Attila

A köznevelési helyettes államtitkár 20 fokban maximalizálta az oktatási intézményekben felfűthető hőmérsékletet, egy óbudai iskolában gyűjtést indítottak a szülőknél a tízszeresre növekedő gázdíj miatt, az ELTE TTK-ról pedig elterjedt a hír, hogy támogatás hiányában távoktatásra kerülhet sor. A Telex budapesti és vidéki tankerületeknél, valamint a Belügyminisztériumnál érdeklődött arról, tudnak-e valamit az egyes intézmények terveiről. Részletek.

A Donyecki Népköztársaság levelet küldött Kim Dzsongunnak

Az oroszok által elfoglalt terület vezetője a koreai nép “felszabadulásához” hasonlította a régió lakosainak “küzdelmét a szabadságuk visszaszerzéséért”, és “kölcsönös együttműködést” ígért; orosz fegyveres erők rakétákat lőttek ki Odesszára. Az orosz-ukrán háború legfontosabb eseményei percről percre.

Mutatjuk, hol lesz tűzijáték augusztus 20-án a Balatonon

Ugyan város helyen különféle okokra hivatkozva lemondta az idei évi tűzijátékot, senkinek sem kell attól tartania, hogy pirotechnikai fényjáték nélkül marad, a Balatonon több mint egy tucatnyi településen tartják meg a szokásos ünnepi programot. Íme a résztvevő városok listája.

Az USA történetének legnagyobb klímavédelmi csomagját írta alá Joe Biden

A Fehér Ház közlménye szerint a 430 milliárd dolláros jogszabállyal

történelmi teljesítmény értek el, ami kizárja a különérdekek érvényesítését, támogatja az amerikai családokat, és alulról építkezve növeli a gazdaságot.

Arról, mit jelent ez pontosan, erre a linkre kattintva tájékozódhatsz.

Elhunyt Wolfgang Petersen, A tengeralattjáró és Az elnök különgépe rendezője

Siemoneitullstein bild via Getty Images

A hat Oscarral jelölt A tengeralattjáróval Hollywoodba bejutó, majd ott számos anyagilag sikeres és a kritikusok által dicsért filmet megalkotó német rendező 81 éves korában távozott az élők sorából. Bővebben.

Nem fog sokáig tartani a forróság

Egyelőre még fokozódóban van a hőség, azonban hamarosan hidegfront érkezik, amely elhozza a lehűlést. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: MTI Fotó/Kovács Tamás)

Ez is érdekelhet

képcím

Putyin utasítást adott hiperszonikus fegyverekkel felszerelt harci...

képcím

Újabb öt magyar állampolgárt sikerült kimenekíteni Izraelből

képcím

Orbán Viktor: Sanyargatni kezdtük az áruházláncokat