Demonstrációra készülnek a postai dolgozók - de ez csak az első lépés

Startlap - Startlap
A sztrájkot sem tartják elképzelhetetlennek.

Demonstrációra készülnek a Magyar Posta dolgozói, mert a munkáltató nem ment bele átlagos 10 százalékos béremelési követelésükbe – írja a Népszava.

Először tüntetni fognak

Ádám István, a Postások Független Érdekvédelmi Szövetségének (POFÉSZ) elnöke arról tájékoztatta a Népszavát, hogy tüntetést szerveznek Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Vám utcai irodája elé. Céljuk ezzel az, hogy felhívják a miniszter figyelmét a 30, sőt egyes területeken 40 százalékos elvándorlásra, ami a stabil dolgozók helyzetét tarthatatlanná teszi. Van olyan postahivatal, ahol 30 kézbesítő 50 körzetet visz, de nagy a létszámhiány a logisztikai területen és a hivatali felvételi ablakoknál is.

Levelükre nem kaptak választ

Miután a miniszternek február elején írt béremelést kérő levelükre nem érkezett válasz, a Posta vezetése pedig nem fogadta el a dolgozók bérkövetelését, a POFÉSZ választmánya demonstrációs bizottság létrehozásáról döntött, amihez csatlakozik a szintén a Munkástanácsokhoz tartozó Kézbesítők Szakszervezete is.

A sztrájktól sem idegenkednek

Azért döntöttek egy szombati demonstráció megszervezéséről, hogy a lakosság érdekei ne szenvedjenek csorbát, de a POFÉSZ elnöke azt is elmondta lapunknak, ha eredménytelen marad az akció, akkor készek a még elégséges szolgáltatások meghatározásáért a bírósághoz fordulni, hogy megszervezhessenek egy részleges, de több postai területet érintő sztrájkot is, ha nem sikerül megállapodni az idei béremelésről.

Ez is érdekelhet

képcím

444.hu: Völner rokonának és Rogán kabinetfőnökének is...

képcím

Orbán Viktor másik lánya is saját céget alapított

képcím

Hóemberépítésben egyesül a nemzet: fotókon, hogyan reagáltak...