Kiemelt Hírek 2019. október 29.

Délelőtt beadták Zente gyógyszerét, ez fog történni most a kisfiúval

Startlap Kiemelt Hírek 2019. október 29.
A világ egyik legdrágább győgyszerének még a szállítása is kihívás volt. Hírösszefoglaló.

Beadták Zente gyógyszerét, amit Magyarországra szállítani is kihívás volt – ez fog történni a kisfiúval a következő hónapokban

A ritka izomsorvadásban szenvedő kétéves fiú ma délelőtt megkapta a 700 millió forintos gyógyszerét, erről sajtótájékoztatót is tartottak az őt kezelő Bethesda Gyermekkórházában. Ebből több érdekes szakmai részlet mellett arra is fény derült, hogy van most a kisfiú, és mi vár rá a következő hónapokban. Minderről a részleteket erre a linkre kattintva találod, ahol videón is megnézheted a sajtóeseményt.

Borkai Zsolt lemondott a MÚSZ elnökségi tagságáról

A győri polgármesterről készült szexvideókon szintén szereplő Rákosfalvy Zoltán lemondását hétfőn jelentette be a Magyar Úszó Szövetség. Ebben a cikkben elolvashatod, miként indokolta döntését a jogász.

Már csak a holttestét találták meg a Mallorcán eltűnt fiatal magyar testvérpár egyik tagjának

A részletekért ide kattints.

Csak a DK-s és a jobbikos képviselő nem támogatta Handó Tünde alkotmánybírói jelölését

Miután hétfőn a Fidesz jelölte alkotmánybírának, kedden az Országgyűlés igazságügyi bizottsága meg is hallgatta Handó Tündét. Nyolc fideszes képviselő támogatta a jelölést, csak a DK-s és a jobbikos szavazott nemmel. Az utóbbi két képviselő hiába szegezett kellemetlen kérdéseket Handónak, ő nem is reagált. Ha szeretnéd tudni, hogyan zajlott az ülés, akkor itt folytasd az olvasást.

Baján a volt fideszes alpolgármester és egy katolikus angoltanárnő vitte győzelemre az ellenzéket

MTI Fotó: Ujvári Sándor

Búcsú Lajos, a volt városi Fidesz-elnök, egykori alpolgármester volt a kulcsfigurájaaz ellenzék győzelmének az önkormányzati választáson. Rajta kívül persze arra is szükség volt, hogy megtalálják a tökéletes polgármesterjelöltet is: ez Nyirati Klára angoltanár, a Momentum bajai elnökének feddhetetlen személyében sikerült. És a Jobbik segítsége sem ártott. De mégis mit csináltak ők, hogyan nyert az ellenzék választást Baján? Erről szól ez a tanulságos és izgalmas riport.

Egy ebédlői konfliktusra hivatkozva a közszolgálati egyetem 25 év után kirúgta a tanárt, aki gyűlölet-bűncselekményekről szervezett konferenciát

Több mint 25 éve dolgozott a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen és annak jogelődjén, a Rendőrtiszti Főiskolán Kozáry Andrea, akinek az intézmény rektora október 17-én rendkívülifelmentésselmegszüntetteközalkalmazottijogviszonyát. A kirúgását egy gyűlölet-bűncselekményekkel foglalkozó nemzetközi konferencia szervezése előzte meg, ami miatt Kozáry konfliktusba került a vezetőséggel. Ők azonban egy furcsán értelmezett ebédlői vitával magyarázzák a döntésüket. Az ügyről bővebben itt írnak.

Vona Gábor kilépett a Jobbikból

Ebből a cikkből megtudhatod, hogyan kommentálta döntését Vona, milyen szerepben folytatja majd közéleti aktivitását, valamint milyen előzmények vezettek idáig.

Döntött az MSZP a kokainbotrányba keveredett Lackner Csaba sorsáról

Az Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa tárgyalt a kispesti szocialista önkormányzati képviselő sorsáról, aki állítólag egy zacskó fehér port lóbálva beszélt egy videóban arról, hogy százmilliók jutnak magánkézbe Kispesten a helyi önkormányzati szereplők tudtával. Ha érdekel, miként határozott a párt, akkor ezt a cikket olvasd el.

Kedden megtörtént az első összecsapás a szír kormányerők és a törökök között

Fotó: Burak Kara/Getty Images

A helyzetről itt tudsz bővebben tájékozódni.

A te segítségedet kéri a magyar rendőrség, hogy nevet találjanak a világ legcukibb kutyáinak 

“Vagány, rendőrkutyához illő neveket” keresnek a dunakeszi rendőrök annak a kilenc kölyöknek, akik saját tenyésztésből születtek. A felhívást a Facebookon tették közzé, természetesen a kutyusokról készült képek társaságában, amit mindenképp nézz meg ha van rá időd, mert leírhatatlanul

édesek. Kattintani ide kell.

Keresés az oldalon