Czeglédy Csaba az oltóanyagok hosszú távú hatásai miatt aggódik és polgári engedetlenségre biztat

Startlap - Startlap
Facebook-posztban fejtette ki álláspontját a beoltottak és nem beoltottak szabadságjogairól, írásában több ellentmondásos vagy egyáltalán nem megalapozott megjegyzést intézve a vakcinákról. A DK megvédte Czeglédy szövegét. Reggeli hírösszefoglaló.

Czeglédy Csaba az oltóanyagok hosszú távú hatásai miatt aggódik és polgári engedetlenségre biztat

A Demokratikus Koalíció (DK) szombathelyi képviselőjelöltje Facebook-posztban fejtette ki álláspontját a beoltottak és nem beoltottak szabadságjogairól, írásában több ellentmondásos vagy egyáltalán nem megalapozott megjegyzést intézve a vakcinákról. A DK megvédte Czeglédy szövegét. Íme a bejegyzés.

Szállodaszövetség elnöke: Nem fogják sehol sem beengedni azt a vendéget, akinek nincs igazolványa

A foglalások felpörögtek, Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke kimelkedő nyári szezonra számít. Bővebben.

Szurkolók és rendőrök csaptak össze a diósgyőri bajnoki után

Miután a Diósgyőr kiesett az NBII-ből, még a könnygáz és a bilincs is előkerült. A szurkolók egy petíciót adtak át a klub vezetőinek, ezután szabadultak el az indulatok. A történésekről felvétel készült. Videó.

A WHO aggasztónak minősítette az indiai vírusvariánst

Fotó: Yawar Nazir/Getty Images

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) korábban a brit, a dél-afrikai és a brazil mutánsról is elmondta ugyanezt, azonban az indiai változat a kutatások első eredményei szerint veszélyesebb az eddigieknél. További információkért katt ide.

Milliárdos lett Rogán Cecília békásmegyeri panelban lakó üzleti partneréből

A Magno Studio Kft. 2016 óta tartó szárnyalását a járványt kísérő gazdasági válság sem állíthatta meg, olyannyira, hogy 2020-ban képes volt meghétszerezni nyereségét, milliárdos osztalékkal ajándékozva meg a tulajdonos Horváth Lászlót. A sikerszéria mögött álló, mindössze négy főt foglalkoztató cégről csak véletlenül derült ki, hogy Rogán Antal exnejéhez köthetők. Bővebben.

Mire elég Európában az a pénz, amiből a magyarok élnek?

Mennyire kell jól keresni magyar viszonylatban ahhoz, hogy ezzel elérjük a közepes európai nívót? Mennyit lendített az ügyön az országban 2015-től elindult jelentősebb béremelkedés?  Ebben a cikkben a legfrissebb adatok alapján annak jártak utána, hogyan változott az EU-ban a magyar dolgozók helyzete.

Nemcsak a Várnegyedben lehet brutális kedvezménnyel venni önkormányzati lakásokat

Böröcz László törvényjavaslata értelmében a budai Várban található önkormányzati ingatlanok bérlői a piaci ár 15-20 százalékáért vásárolhatják meg a műemlékvédelem alatt álló lakásukat. A fideszes Böröcznek volt hol tanulnia a lakásprivatizációról: Rogán Antal második ciklusa idején az V. kerületi testület képviselője volt, amely az egyetlen kerülete a fővárosnak, ahol hasonló bombaüzletek köttettek és köthetők a mai napig. Az egyes kerületek árengedményeiről itt olvashatsz.

Az Egyesült Államokban már 12 éves gyerkeket is beolthatnak

Az amerikai gyógyszerfelügyelet (FDA) engedélyezte a 12-15 év közötti gyerekek beoltását Pfizer-vakcinával, a példát hamarosan az Európai Gyógyszerügynökség is követheti. Részletek itt.

Hetven éve nem látott mértékre csökkent a kínai népességnövekedés

Fotó: China Photos/Getty Images

Kedden közzétették a tízévente szokásos népszámlálás eredményeit, amelyhez foghatót utoljára az 1950-es évek elején mértek. Pontos számok és további részletek itt.

Esőzésbe fordul a nyári meleg

Egy mediterrán ciklonnak köszönhetően szerdától változékonyra fordul idő, az esőzések a hétvégén érik el a maximumot. A következő napok időjárás-előrejelzése itt található.

Ez is érdekelhet

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...

képcím

Béremelés: 18 százalékkal kaphatnak többet az ápolók

képcím

Megszünteti a kormány az oltási igazolványt