Csütörtöktől lezárják fél Budapestet - mutatjuk merre lesz lehetetlen közlekedni.

Jön az év repülős eseménye.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-20 23:15

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Forgalomkorlátozás lép életbe csütörtöktől Budapest belvárosában a hétvégi Red Bull Air Race miatt, a lezárások következtében egyes tömegközlekedési járatok menetrendje is módosul – közölte szerdán a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

A műrepülőverseny előkészítési munkálatai miatt csütörtök délután és pénteken napközben lezárják a Budai alsó rakpartot az Üstökös utca és a Döbrentei tér között. A Pesti alsó rakpart a Szent István park és az Eötvös tér között pénteken napközben lesz lezárva, a Lánchíd pénteken, szombaton és vasárnap reggeltől kora estig nem lesz járható, és a gyalogosok sem használhatják.
A Pesti alsó rakpartot a Szent István park és az Eötvös tér között jövő kedd estétől szerda reggelig is lezárják.

Budán az Alagutat, az Apród utcát az Attila út és a Döbrentei tér között, az Ybl Miklós teret, a Lánchíd utcát, a Batthyány utcát a Gyorskocsi utca és a Fő utca között, a Clark Ádám teret, a Fő utcát a Clark Ádám tér és a Csalogány utca között, az Öntőház utcát, Pesten a Széchenyi felső rakpartot a Jászai Mari tér és a Széchenyi tér között, a Jászai Mari teret, a Balaton utcát, a Markó utcát, a Garibaldi utcát, a Zoltán utcát, valamint a Széchenyi teret nem használhatják az autósok szombaton és vasárnap napközben.

 

A lezárások miatt változik egyes tömegközlekedési járatok menetrendje is. Szombaton és vasárnap a 2-es villamos csak a Közvágóhíd és a Boráros tér között szállít utasokat, a Boráros tér felé tartó 15-ös és a 115-ös busz a József Attila utcán és a Kiskörúton át közlekedik. A 16-os busz péntektől vasárnapig napközben a Széll Kálmán tér és a Clark Ádám tér között jár. Már pénteken változik a 19-es és a 41-es villamos közlekedése, előbbi Dél-Budáról a Rudas Gyógyfürdőig, utóbbi péntektől hétfőig a Rudas Gyógyfürdő és a Szent Lukács Gyógyfürdő között szállít utasokat a Krisztina körútra terelve.

A 105-ös busz péntektől vasárnapig napközben a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik, a D11-es és D12-es hajók pedig csütörtöktől vasárnapig szintén napközben észak felől a Jászai Mari térig, délről pedig a Petőfi térig szállítanak utasokat.

Mai nap hírei

Több száz delfin követte öngyillkosságba a vezetőjét

napmintnap.com4 órája

Rutinos diplomásként bemondaná a nettó 500-as fizetési igényét egy állásinterjún? Sokan megteszik

haszon.hu5 órája

Hogyan nullázhatom a klímaberendezés fogyasztását?

tisztajovo.hu6 órája

Megáll az ész: A Fidesz négy évig nem fizetett az egri strand vizéért

eger.ezalenyeg.hu6 órája

Eldobod az agyad, ha meglátod, hogy Jennifer Aniston kikkel izgulta végig az Emmy-díjátadót

joy.hu13 órája

Bivalyerősnek ígérkezik a Galaxy S21/S30 mobilokba kerülő Exynos 1000 rendszerchip

gsmring.hu15 órája

Csapadékosabbra fordul az időjárás

agroinform.hu19 órája

Bajor kormányfő: “a gyomrom görcsbe rándul a budapesti út gondolatára”

szabadeuropa.hu19 órája