Csongrád-Csanád megye: közleményben reagáltak az érintett polgármesterek a névváltoztatásra

Startlap - Startlap
2020. június 4-étől használhatjuk az új elnevezést.

Az egykor Csanád vármegyéhez tartozó települések polgármesterei közös nyilatkozatban üdvözölték az Országgyűlés keddi döntését, amely szerint a megye elnevezése 2020. június 4-étől Csongrád-Csanád megyére változik.

Az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közlemény szerint a döntés az ezeréves örökség, a Csanád elnevezés és a hozzá kapcsolódó értékek és hagyományok megőrzését segíti.

“Tisztelgés az egykor itt élt őseink előtt, akik hazánkért, népünkért oly sokat fáradoztak, ugyanakkor bizonyos elégtétel is azokért a sérelmekért, amelyeket elszenvedtünk a méltatlan és igazságtalan békediktátum, valamint az 1950-es, Csanád megye fölszámolásáról hozott határozat miatt” – írták.

Az Országgyűlés döntése értelmében az ősi, az ország számára lassan feledésbe merülő, de a térségben élők múltját, hagyományait, értékeit szimbolizáló, és az előző generációk emlékét az utókor számára is megőrző Csanád név visszakerül Magyarország térképére. Ezzel együtt a magyar közvélemény figyelme is ráirányul mindarra, amit a magyarság számára Csanád, a csanádi térség és az itt élő emberek jelentenek – áll a tizennégy polgármester közös közleményében.

 

Forrás: MTI

Fotó: Thinkstock

Ez is érdekelhet

képcím

Erdoğan ellenfelén gúnyolódó győzelmi beszédet mondott, az...

képcím

Saját házán dolgozott a tetőfedő, amikor lezuhant és meghalt...

képcím

A bizonyíték, hogy a kor csak illúzió! Szívdöglesztő férfi...