Csődöt jelentett Oroszország - a Kreml tagad

Startlap - Startlap
Az EU elfogadta a gáztározók stratégiai feltöltésére vonatkozó rendeletet; elkezdődött az utolsó fontos luhanszki város ostroma; több mint száz holttest egy mariupoli házban. Az ukrán-orosz válság hírei.

A nyugati szankciók miatt jelentett csődöt Oroszország

Vasárnap este lejárt a mintegy 100 millió dollárnyi elmaradt kötvénykifizetésre vonatkozó türelmi idő, amelyet Moszkva az ellene kirótt szankciók miatt nem tudott teljesíteni. A témáról bővebben ebben a cikkben írnak.

A Kreml ugyanakkor tagadja a vádakat, miszerint Oroszország nem fizette ki külföldi adósságát. Az előállt helyzettel kapcsolatos álláspontjukat Dmitrij Peszkov ismertette, itt elolvashatod a szóvivő nyilatkozatát.

Több mint száz holttestet találtak egy mariupoli házban

A Lioberezsnyij kerületben lévő épületek átvizsgálásakor egy házban – amelyet a kereszteződésnél bombatalálat ért – több mint 100 holttestet találtak. A holttestek még mindig a romok alatt vannak. A megszállók nem tervezik összeszedni és eltemetni őket –  írta Pjotr Andriuscsenko, a város polgármesterének tanácsadója a Telegramon. (24.hu)

Elkezdődött az utolsó fontos luhanszki város ostroma

Az Oroszország által támogatott szakadárok közölték, hogy benyomultak Liszicsanszkba, az utolsó nagyvárosba, amelyet még ukrán csapatok tartanak ellenőrzésük alatt a keleti Luhanszk tartományban. Bővebben.

Viktor Antonyuk / Sputnik / Sputnik via AFP

Mindeközben Luhanszk kormányzója felszólította a liszicsanszki lakosokat, hogy hagyják el a várost (24.hu)

Az EU elfogadta a gáztározók stratégiai feltöltésére vonatkozó rendeletet

Az Európai Unió energiabiztonságának javítása érdekében az Európai Unió tagállamainak energiaügyekért felelős miniszterei elfogadták az európai földgáztartalék biztosítását célzó rendeletet az ukrajnai háborúval összefüggésben. Mit tartalmaz a rendelet? Innen kiderül.

A britek szerint Oroszország lopja és értékesítés céljából átcsempészi a határon az ukrán gabonát

A Downing Street hétfői tájékoztatása szerint Johnson a hét vezető ipari hatalom csoportjának (G7) németországi csúcstalálkozóján sürgős cselekvésre szólítja fel a tagországokat annak érdekében, hogy ki lehessen juttatni Ukrajnából az alapvető fontosságú exportélelmiszereket. A cikk itt folytatódik.

A világ pénze ment már Ukrajnába a háború kitörése óta, de az újjáépítés ennek is a sokszorosa lesz

Pavel Lisitsyn / Sputnik / Sputnik via AFP

Nagyobbrészt fegyverszállítmányok formájában küldött csomagokat a Nyugat. A Telex megnézte, honnan, mennyi és milyen segítség érkezett Ukrajnának. Részletek.

Az oroszok elhagyták Ukrajnában az egyik titkos fegyverüket

Az R–77–1 lövedékkel légi célpontokat lehet támadni, többek között helikoptereket, illetve vadászgépeket is. A hvg.hu cikke.

Drónról pottyantottak aknagránátot a letolt gatyával pottyantó orosz katonára

Pillanatnyilag az egyik legnépszerűbb orosz-ukrán háborús videó főszereplője egy mezőn a dolgát gyanútlanul, letolt nadrággal végző orosz katona. Aki nem vette észre, hogy pont fölötte lebeg egy drón, amiről le is videózták, ahogy odaejtenek mellé egy kis vezetőszárnyakkal felspécizett aknagránátot. A felvételért erre a linkre kattints.

 

Az orosz-ukrán háború történései percről percre itt.

Címlapkép: Sergey Guneev / Sputnik / Sputnik via AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Moszkvai terrortámadás: így kapták el a terroristákat

képcím

Hivatalos végeredmény: 87,28 százalékkal győzött Vlagyimir...

képcím

Putyin nyert és már az ukrajnai békekötésről gondolkodik