Kiemelt Hírek 2020. január 27.

Csoda történt Zentével: így hat a 750 milliós gyógyszer

Startlap Kiemelt Hírek 2020. január 27.
Az izomsorvadásban szenvedő kisfiú édesanyja a Facebookon mutatta meg, mire képes a kisfia. Esti hírösszefoglaló.

Zente anyukája szerint kisebb csoda történt a fiával, és ezt videón is megmutatta

A jelenleg 22 hónapos kisfiú három hónappal ezelőtt kapta meg a 750 millió forintos Zolgensma-injekciót, amelynek hatásait már eddig is lelkesen dokumentálta édesanyja a nyilvánosság számára is. De olyan komoly előrelépés, mint amelyről most közölt videót, eddig még nem történt Zente fejlődésében. Íme a felvétel.

Újabb történelmi mélypontra zuhant a forint

Tovább gyengült a forint az euróval szemben hétfőn. A pontos árfolyamot ebben a cikkben ismertetik.

Mennyire kell félni Magyarországon a koronavírustól?

Rohamtempóban terjed a kínai Vuhanból indult koronavírus: a tüdőgyulladást okozó fertőzés már rég elérte Európát, és egyre több halálos áldozata van. Magyar megbetegedésről egyelőre nincs hír, ugyanakkor hat magyar állampolgár tartózkodik a vírust elindító lezárt kínai tartományban. A szakértők szerint a világvége nem ezzel a betegséggel jön el, de súlyos gondokat okozhat a fertőzés, csak éppen egészen más szempontból, mint elsőre gondolnánk. Mit jelent ez? Mit lehet tudni a kórokozó természetéről? Mi a helyzet azokkal, akik nem Kínából figyelik a vírust, hanem a Kárpát-medencéből: van okunk pánikra? Erről szól ez a cikk.

Jön a lex Dézsi: máris törvényt módosítanak az új győri fideszes polgármester miatt

Az időközi választáson vasárnap meggyőző fölénnyel választották polgármesterré a győriek Dézsi Csaba Andrást. A döntést gyorsan egy törvénymódosítás követheti, amit állítólag még a választás előtt beígértek az új városvezetőnek. Arról, miért van szükség Dézsi megválasztása miatt törvénymódosításra, itt írnak.

Motivációs elismerés, év végi jutalom: milliókat kaptak, Kásler Miklós és Kovács Zoltán is

 
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Figyelemre méltó bőkezűséggel osztogatták a jutalmakat a Miniszterelnöki Kabinetirodánál, a Miniszterelnöki Kormányirodán, az Igazságügyi Minisztériumban, a Pénzügyminisztériumban és az Emmiben is. Ha érdekelnek a pontos számok, akkor ezt a cikket olvasd el.

Kiderült, miért szúrkálta halálra édesapját a 15 éves orgoványi fiú

Szombaton hajnalban egy 15 éves fiú szülei orgoványi tanyáján többször megszúrta az édesapját, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe. Az elmúlt napokban részletesen feltárták, miként történt a halálos késelés. Részletek itt.

Márki-Zay Péter: A papírforma érvényesült Győrben

Márki-Zay Péter a Facebookon gratulált Dézsi Csaba Andrásnak, az új győri polgármesternek a győzelemért, valamint értékelte a szavazás eredményét. Márki-Zay bejegyzése ide kattintva olvasható.

A Fidesz egykori pártigazgatójáé lett a Hollóházi Porcelángyár

Várhegyi Attila megerősítette: övé lett a hollóházi porcelángyárat működtető volt állami társaság. Várhegyi személyéről,, az adásvételről és a gyárról erre a linkre kattintva olvashatsz.

Egy utasszállító gép zuhanhatott le Afganisztánban

Helyi idő szerint hétfőn kora délután zuhant le a repülőgép az afganisztáni Gazni tartományban. Az első hírek egy utasszállítóról szóltak, de több, egymásnak ellentmondó információ megjelent. Az eset körülményeiről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Csütörtök reggel kezdtek hozzá, vasárnapra sikerült kiemelni a Szőke Tisza gőzös roncsát

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

2012-ben süllyedt el a Tápéi-öbölben a Szőke Tisza névre hallgató kétkéményes gőzhajó, amelynek kiemelésén több napon át mintegy harminc ember dolgozott. Ahhoz, hogy a gőzös ismét partot érjen, hazánkban eddig még nem használt technikai megoldásokat kellett alkalmazni. Ebben a cikkben egy drónvideót, több fényképet, és részletes beszámolót találsz a kiemelési munkálatokról, továbbá a gőzös több mint 100 éves történetét is megismerheted.

Keresés az oldalon