Csirkehiány lehet a boltokban a szakmai szervezet szerint

Startlap - Startlap
A Baromfi Terméktanács elnöke szerint már most 15 százalékkal kevesebb a baromfi a madárinfluenza miatt. A kormány februártól érvényes árstopja a hiányt nem tudja majd megfékezni. Heti hírösszefoglaló.

Átmeneti hiány alakulhat ki baromfihúsból

A Baromfi Terméktanács elnöke szerint 15-20%-kal zuhanhat a termelés, ha a kereskedők nem fizetnek többet a csirkéért. Részletek.

444.hu: Völner az Igazságügyi Minisztérium bejáratánál kapott 3 milliós “névnapi ajándékot” Schadl Györgytől

MTI/Koszticsák Szilárd

A fideszes államtikár meglepetése a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől egy papírzacskó volt 3 millió forint készpénzzel. A 444.hu újabb részleteket közölt a nyomozati iratokból, illetve a lehallgatott beszélgetésekből, Völner és Schadl nem féltek konkrét neveket mondani telefonon. Részletek.

Majdnem egy tucat orvos int búcsút a Péterfynek 

A hírt már az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) is megerősítette. Az egészségügyben jelenleg felmondási tilalom van, de az érintettek mind a rendelet hatályba lépése előtt adták be a felmondásukat, így nincs akadálya annak, hogy távozzanak a Péterfyből. Bővebben

A Nemzeti Választási Irodának több hét kell, hogy összeszámolják az ellenzéki népszavazás aláírásait

“Jogi akadálya egészen biztosan nincs annak, hogy április 3-án meg lehessen tartani a népszavazást ezekről a kérdésekről is” – közölte Karácsony GergelyMíg az ellenzéknek egyetlen éjszaka is elegendő volt a szignók átnézésére, a kormányszerv azt állítja, a több héten át tartó számolgatáshoz is kapacitásbővítésre lesz szükségBővebben.

Orbán Viktort feljelentették egy Sinopharmmal oltott édesanya halála miatt

A miniszterelnököt az asszony fia jelentette fel, aki Orbán Viktor szeptemberi nyilatkozatára hivatkozik. Az ügyről ebben a cikkben olvashatsz.

Olcsóbb behozni a húst Barcelonából, mint a Bácskában megtermelni

A nyolcvanas évek első felében még 10 millió sertést hízlaltak Magyarországon, ez a szám mára 2,5 millióra apadt, és lehet, hogy további 1 millióval csökkenni fog. Az afrikai sertéspestis betörésekor a befolyásos vadászlobbi könnyűszerrel legyűrte a disznólobbit, így nem engedték csökkenteni a vaddisznóállományt. Hová tűnt az a sok disznó? Miért vannak bajban a sertéstenyésztők? Riport Bácskából.

Az omikron itt van, de Magyarország nem szigorít – kellene?

Míg több európai ország szigorításokat vezetett be, és a járványgörbék nálunk is ívelnek felfele, nincs szó újabb korlátozó intézkedésekről. A G7 megnézte, hogyan függenek össze a járvány erősségével az óvintézkedések és az átoltottság: úgy tűnik, az oltások számítanak leginkábbBővebben.

Szentkirályi Alexandra videójához egy kazah rappert zenéjét választotta, melyben az előadó nyersen beszél a szexről

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs

A kerítéssel védett határszakaszon járt még korábban a kormányszóvivő, és erről tett fel egy felvételt a fiatalok körében népszerű TikTokra. A zenét azonban nem a legmegfelelőbben választotta, hiszen abban egy kazah rapper kifejezetten nyersen beszél arról, hogy szexelni szeretne. A megdöbbentő zenéjű videó itt tekinthető meg. 

“A kormány leginkább saját magával fog konzultálni a brüsszeli pénzek elköltéséről”

Míg éppen antikorrupciós és igazságszolgáltatási intézkedések hiánya miatt kénytelen a magyar kormány egyelőre hitelből finanszírozni az uniós forrásokat, a több mint 2500 milliárdos támogatásról szóló helyreállítási tervet ellenőrző Monitoring Bizottság tagjait sikerült úgy összeállítani, hogy érdemi szakmai szervezetek helyett leginkább a kormány képviselői legyenek jelen. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Egy pesterzsébeti lakásba bejelentett, weboldal nélküli párt is indulna a választáson

A Nemzeti Választási Bizottság nyilvántartásba vette az első 11 jelölő szervezetet, vagyis azokat, akik szeretnének pártként indulni, illetve egyéni képviselőjelöltet állítani az országgyűlési választáson. A lista három tagja csak a legelszántabbak számára csenghet ismerősen, nem véletlenül. Van, amelyikre a választók helyett csak az Állami Számvevőszéknek sikerült felfigyelni, egy párt átnevezte magát, egy pedig csak tavaly november óta létezik, mindenkin segíteni akar, a pártelnök pedig korábban egy szépségszalonban volt érdekelt. Ha érdekel a téma, akkor erre a linkre kattints.

 

Ez is érdekelhet

képcím

Mutatjuk, hogy kell kiszámolni a júliusi nyugdíjemelést

képcím

Várkonyi Andreától Ákosig a fél magyar elit felvonult Orbán...

képcím

Kövér László: Az Európai Unió egy lehetetlen küldetés