Kiemelt Hírek 2021. augusztus 09.

Csipes Tamara kereste a legtöbbet az olimpiával

Startlap Kiemelt Hírek 2021. augusztus 09.
Tavaly télen jelentősen megemelték az olimpiai bajnokok és helyezettek állami díjazását, így az idei olimpia után jóval komolyabb összegben részesülnek az egyes sportolók. Délelőtti hírösszefoglaló.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Itt a lista: ennyi pénzt kapnak a Tokióból hazatérő olimpikonjaink

Tavaly télen jelentősen megemelték az olimpiai bajnokok és helyezettek állami díjazását, így az idei olimpia után jóval komolyabb összegben részesülnek az egyes sportolók. Az első helyen Csipes Tamara áll. Részletek itt.

Tovább növekedtek az élelmiszerárak: mutatjuk, mennyibe kerül most egy nagybevásárlás

A Privátbankár 30 élelmiszerből álló, havonta végzett próbavásárlásainak 14 éves történetében a legutolsó, augusztusi kosár ára lett a második legdrágább. Néhány olyan termék is akadt, amelyeknek csökkent az ára, de jóval több olyat találtak, amelyeknek jelentősen emelkedett. További információkért katt ide.

Beruházásokkal változtatná meg Székelyföld etnikai összetételét a legnagyobb román kormánypárt

Ludovic Orban pártelnök szerint eddig az RMDSZ akadályozta a fejlesztéseket, de ha sikerülnek a terveik Hargita megyében, “látni fogják, hogy az etnikai összetételt is jelentősen meg lehet változtatni”. Bővebben.

Publicus Intézet: Majdnem minden második magyar valós veszélynek érzi az óvodai LMBTQ-propagandát

Az ország melegellenességen és Orbán Viktor népszavazási kezdeményezésének megítélésén túl mást is vizsgáltak: kiderült, hogy a Fudan Egyetem és a gyorsforgalmi utak koncesszióba adása a kormánypárti szavazók körében is finoman szólva népszerűtlen intézkedés. Bővebben.

“Olyan, mint egy horrorfilmben, de ez most a valóság” – így menekülnek görögök ezrei Éviáról

Fotó: MTI/AP/Pétrosz Karadjiasz

Vasárnap hatodik napja pusztítottak a megállíthatatlannak tűnő lángok a második legnagyobb görög szigeten, a lakosokat hajókkal menekítik az apokaliptikus látványt öltő, vörösbe borult területről, és egyelőre semmi jele annak, hogy sikerülhet stabilizálni a helyzetet. Fotók és további részletek itt.

Egymás után lazítja meg az autók kerekeit egy ámokfutó Pakson

Mintegy harminc esetről tudnak már, több érintett arról mesélt, hogyan úszták meg, hogy súlyos baleset legyen a dolgoból. Ha érdekel az ügy, akkor itt folytasd az olvasást.

Az M7-esen egy férfi táskájával a kezében, teljes nyugalomban gyalogolt Budapest felé 

Az autóját a leállósávban hagyta, az esetről videófelvétel készült. A közlekedési szakjogász szerint az életveszélyes mutatványokért a gyalogosok is felelősségre vonhatók. Íme a felvétel.

Több mint 46 milliót bukhatunk a lakástámogatásokkal, ha nem születik gyermek

Amennyiben gyermekek jövőbeni vállalásával igényelt otthonteremtési kedvezmények mellé nem érkeznek meg a babák, a támogatásokat büntetőkamattal terhelve fizethetjük vissza. Ebben a cikkben kiszámolják, milyen lakástámogatásokra számíthatunk a beígért gyerekekkel, mi történik, ha nem születnek meg az utódok, valamint azt is, hogy jobban járunk-e egy piaci lakáshitellel. 

Koronavírus itthon: négyezerrel csökkent az aktív fertőzöttek száma

Fotó: MTI/Rosta Tibor

A hétvégi összesítést tartalmazó, legfrissebb, hivatalos járványügyi statisztikákerre a linkre kattintva olvashatók.

Délkeletre érkezik a melegebb idő

A hidegfrontnak köszönhetően hőhullám nem lesz, ugyanakkor szép, napsütéses strandidő várható. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Keresés az oldalon