Csernobili erdőtűz: Magyarországon nem emelkedett a háttérsugárzás

Startlap - Startlap
2020. április 4-én, szombaton kigyulladt a Csernobil közelében található erdőség. Ezt követően a Facebookon elkezdett terjedni egy álhír. Hírösszefoglaló.

Álhír terjed a csernobili erdőtűzzel kapcsolatban

2020. április 4-én, szombaton kigyulladt a Csernobil közelében található erdőség. A tűz oltását megkezdték a hatóságok, amit nehezít a térségben eredendően magasabb sugárzási szint. Ezt követően a Facebookon elkezdett terjedni egy álhír, miszerint ne tartózkodjunk a szabad levegőn a sugárzásveszély miatt. Az Atomenergia Hivatal cáfolt. A részletekért ide kattints.

Ezerhez közelít a hazai, regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt újabb 8 beteg

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 980 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja a kormányzati tájékoztatási oldal. A legfrissebb, csütörtöki járványügyi adatokat itt találod.

Így lesznek nyitva a boltok a hosszú hétvégén

Getty Images

A veszélyhelyzet miatt eleve módosult az utóbbi hetekben a legtöbb üzlet nyitvatartási rendje, most pedig a húsvéti négynapos hétvége miatt is változások lesznek. Részletek.

Nyugdíjpénzek milliárdjait vette el a magyaroktól a koronavírus

Tavaly csak úgy röpködtek a 10% feletti hozamok a nyugdíjpénztáraknál, az idei első negyedévben pedig már a mínusz 10% feletti hozamok voltak gyakoriak. A koronavírus miatti tőzsdei esés a nyugdíjra gyűjtő magyarok megtakarításait is megnyirbálta. Még sincs ok az aggodalomra. Ebben a cikkben elmagyarázzák, miben bizakodhatunk.

Mennyi Mészáros-adót kellene fizetnie Mészáros Lőrincnek?

Az ellenzéki javaslat szerint 18 cég extra adójából finanszírozni lehetett volna az állami márciusi védőeszköz-beszerzéseit. A témáról bővebben ebben a cikkben olvashatsz.

Hosszú távon már az okozhat bajt, ha a koronavírus miatt leáll a betegellátás

A kormány a koronavírus miatt szervezi át az egész rendszert, az egészségügyi szakértő szerint azonban a jelenlegi esetszámok nem indokolnak ilyen szintű korlátozást, és félő, hogy a halálesetek száma nem a COVID-19, hanem a járványhelyzet miatt ellátás nélkül maradt tömegek állapotromlása miatt fog nőni. Részletek.

A válságkezelés veszélyezteti a baby boomot

A rendszerváltás és a 2008-as válság után is durván visszaesett a gyermekvállalási kedv, ami figyelmeztető jel a mostani helyzetben. 

Meghalt Linda Tripp, a Clinton-Lewinsky botrány kirobbantója

Victor Spinelli/WireImage/Getty Images

Az Egyesült Államokban hasnyálmirigyrákban 70 éves korában elhunyt a Clinton-Lewinsky botrányt kirobbantó Linda Tripp – jelentette a nő családjára hivatkozva több amerikai médium is szerdán. Ebben a cikkben röviden felidézik a közelmúlt egyik legnagyobb amerikai botrányát.

A finn kormány szerint a Kínából rendelt arcmaszkok nem elég jók a koronavírus ellen

Rengeteg maszkot rendeltek, a használat előtt mindegyiket bevizsgálták. Ekkor derült ki, hogy az arcvédők kórházi használatra alkalmatlanok. Részletek.

Az ünnepek alatt még kegyes lesz hozzánk az időjárás

A következő napokban lényeges változás nem várható időjárásunkban. Kedden aztán olyan változás jön, amit senki nem kíván. A részletes előrejelzést itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...

képcím

Joe Biden utalt rá, hogy újraindulna az elnökválasztáson

képcím

Orbán Viktor az unokáival vett kalácsot húsvétra a felcsúti...