Cserhalmi György is beszólt Vidnyánszky Attilának

Startlap - Startlap
Tovább gyűrűzik a Kulka-ügy, Cserhalmi szerint a színházigazgató órája "rossz irányba ketyeg".

Mennyi indulatot vált ki a hatalmasokból, ha valaki ott van, ahova egyébként is való: a Nemzet Színészei között. Aki pedig irigyli tőlünk azt a pici szabadságot is, hogy tizenegyen dönthetünk a tizenkettedikről, annak az órája rossz irányba ketyeg. Már ameddig ketyeg. Tyutyu

– ezt az üzenetet küldte a Szinház Online szerkesztőségén keresztül Cserhalmi György a Nemzeti Színház igazgatójának. Vidnyánszky Attila ugyanis családi elfoglaltságra hivatkozva nem saját maga értesítette Kulka Jánost, miután a márciusban elhunyt Tordy Géza helyére a Nemzet Színészének megválasztották.

Az, hogy a Nemzeti Színház mindenkori igazgatójának feladata értesíteni az új Nemzet Színészét, szokásjog, de egyben a grémium szabályzatában is szerepel.

Kulkát mégis Molnár Piroska tájékoztatta a döntésről. A Kossuth-díjas művésznő az Fókusznak elmondta, Vidnyánszky fia ballagására hivatkozva utasította el a feladatot.

Nem emlékszem, hogy lett volna olyan eset, hogy nem az igazgató hívja föl, de Vidnyánszky Attila esetében sem soha eddig ilyen

A Fókusz nemzetis körökből úgy értesült, Vidnyánszky nem örült Kulka János megválasztásának, és többen furcsállták, hogy az igazgató nem tudott időt szakítani egy kettő perces telefonhívásra.

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

Ez is érdekelhet

képcím

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

képcím

Udvaros Dorottya 22 év után távozik a Nemzeti Színházból

képcím

Távozhat a Nemzetiből Udvaros Dorottya, Vidnyánszky nem nyilatkozik