Csányi Sándort választották meg a FIFA és az UEFA alelnökének is

Közfelkiáltással négyéves időtartamra kapott bizalmat.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-02-07 20:08

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A várakozásoknak megfelelően – közfelkiáltással – újraválasztották elnöknek Aleksander Ceferint az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) csütörtöki tisztújító kongresszusán. Csányi Sándort, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) vezetőjét a nemzetközi szövetség (FIFA) alelnökévé és az UEFA végrehajtó bizottsági tagjává is újraválasztották, emellett egyike lett az UEFA új alelnökeinek.

Ceferin nem akar nagy változásokat

Ceferin megbízatása négy évre, 2023-ig szól, kihívója nem volt. A szlovén ügyvéd a római kongresszuson kiállt a Bajnokok Ligája mellett. Mint mondta, az európai klubok szövetségének (ECA) vezérigazgatójával, Andrea Agnellivel együtt ellenzi azt a kezdeményezést, amely szerint 11 európai élklub 2021-től a Bajnokok Ligája helyett egy európai szuperligában venne részt. Leszögezte: amíg ők állnak a két szervezet élén, nem lesz ilyen sorozat.

Az MLSZ vezetője szerint a magyar focit ismerték el

Csányi Sándort, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) vezetőjét a FIFA alelnökévé és az UEFA végrehajtó bizottsági tagjává is újraválasztották. A végrehajtó bizottságba a 11 jelöltből nyolc tagot – köztük egy nőt – választottak négyéves periódusra, 2023-ig. Az 55 tagállam szavazataiból 53 volt érvényes és 2 érvénytelen, az MLSZ első embere kapta a legtöbb szavazatot, 49-et.

Ezt követően – közfelkiáltással – szintén négyéves időtartamra bizalmat kapott a FIFA alelnöki pozíciójára is, amelyért nem volt más induló.

A magyar labdarúgás fejlődését ismerték el azzal az európai sportvezetők, hogy e két tisztségre második alkalommal is megszavaztak”

– idézte az MLSZ honlapja Csányit.

Csányi Sándor a 2015-ös bécsi kongresszus döntése nyomán lett a végrehajtó bizottság tagja, míg a FIFA tanácsába 2017 áprilisában került be. A FIFA alelnökévé tavaly februárban választották meg.

Hazánk kiemelt feladatok előtt áll: ilyen sorozat még soha nem adódott a magyar labdarúgás történetében

– hangsúlyozta.

Idén májusban Budapesten lesz az év női labdarúgó-eseménye, a BL-döntő, jövőre a valaha volt legnagyobb férfi Európa-bajnokságnak adunk otthont tizenegy más ország mellett, 2021-ben pedig a szlovénokkal közösen rendezünk U21-es Eb-t

– sorolta Csányi Sándor.

Elégedettek akkor lehetünk, ha a sportág hátterének fejlődését a klubok és ezáltal a magyar válogatottak szereplése is visszatükrözi

– tette hozzá.

Az MLSZ csütörtök délután a honlapján számolt be arról, hogy Csányi Sándort az UEFA egyik új alelnökének is megválasztották. A szövetség kiemelte, korábban sosem fordult elő, hogy magyar sportdiplomata egyszerre töltött be két ilyen magas rangú nemzetközi tisztséget, mint a FIFA és az UEFA alelnöki posztja.

 

(MTI)

Mai nap hírei

Istenes Bence sírva vallott az apjával való kapcsolatáról – Istenes László is reagált

femcafe.hu2 órája

Várjuk a járvány végét? Ami aztán jön, rosszabb lehet

mezohir.hu3 órája

Háromezer alatt az új fertőzöttek száma hazánkban

demokrata.hu5 órája

Nem csak az állam jár jól a gépjárműadó NAV-hoz kerülésével

autonavigator.hu6 órája

A gyakori éjszakai vizelés okai és lehetséges kezelési módjai

napmintnap.com8 órája

Kavartak egyet a Néppárt vezetői, hogy a Fidesz ne hagyja ott őket

444.hu8 órája

UFO-t látott az utasszállító pilótája, már az FBI is reagált rá

life.hu17 órája

Provokálta a Párbeszéd politikusa a pénzügyminisztert a Parlamentben

hirado.hu19 órája