Céline Dion minden este megrázza halott férje kezét - egy életre szóló szerelem volt az övék

Startlap - Startlap
Ma 50 éves az énekesnő.

Céline Dion többszörös Grammy-díjas kanadai énekesnő. 1968. március 30-án született Charlemagne-ban.

Már tiniként sztár lett belőle, annak árán, hogy ügynöke és későbbi férje, René Angélil a saját házát jelzáloggal terhelte első lemezének finanszírozása érdekében. 1982-ben megnyerte a Yamaha World Popular Song Fesztivált, majd 1988-ban az Eurovíziós Dalfesztivált. A 90-es években Angélil segítségével világhírnevet szerzett, a francia mellett számos angol nyelvű lemezt is elkészített, a popzene történetének egyik legsikeresebb művészévé vált

A nála 26 évvel idősebb férjével már 12 éves kora óta ismerték egymást, együtt dolgoztak, hét évvel később kezdtek el járni és 94-ben házasodtak össze. 2001-ben született meg első gyermekük, majd 2010-ben az énekesnő ikreknek adott életet. Férjénél időközben rákot diagnosztizálták. Kapcsolatuk a férfi haláláig, 2016-ig tartott. Celine kijelentette, hogy egész életében gyászolni fogja torokrákban elhunyt férjét, egy friss interjúban arról beszélt, hogy a mai napig kapcsolatban áll vele, elmondása szerint minden koncertje előtt megrázza a kezét. Ugyanis egy bronz másolatot készíttetett erről a testrészéről. És annak ellenére, hogy már két éve nincs vele, még mindig beszél hozzá.

Így mesélt kapcsolatukról a The Sun magazinban: „Azt hiszem, életem végéig gyászolni fogok. René készített fel az életre 12 éves koromtól. Soha nem voltam más férfival, soha nem csókoltam más férfit. Ő életem szerelme. Képtelen vagyok mással elképzelni magamat. A szerelem, amit iránta érzek átjárja a mindennapjaimat.”

Az énekesnő stílusát számos műfaj alakította, a rocktól az R’n’B-n keresztül a gospel és az európai klasszikus műfaj egyaránt. Dion minden idők legsikeresebb kanadai művésze, a második az Egyesült Államokban és az egyetlen olyan női előadó, akinek két olyan kislemeze is született, amelyek több mint egy millió példányban keltek el az Egyesült Királyságban. Az 1995-ös D’eux című albuma minden idők legnagyobb példányszámában elkelt francia nyelvű albuma. 2004-ben, miután a lemezeladások átlépték a 175 milliós határt, az énekesnő Chopard Diamond-díjat kapott a World Music Awards díjátadó rendezvényen, mint minden idők legsikeresebb művésznője. A Sony Music Entertainment szerint Céline Dion már több mint 200 millió albumot adott el világszerte.

 

Fotó: Gabe Ginsberg/WireImage

 

Forrás: Wikipedia, Velvet

Címlapfotó: Jon Kopaloff/FilmMagic

Ez is érdekelhet

képcím

Megszólaltak a magyar bankok: csak részben támogatják a...

képcím

Mary Zsuzsi búcsúlevele egy fájdalmas szerelmes üzenet volt

képcím

Mátrai Zsuzsa elmondta, hogyan bundázták meg a '68-as...