Burkus Vanessza és a körhintából kizuhant Krisztofer barátságot kötöttek

Emberi történet a két tragédia árnyékában.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-01-10 12:09

Fotó: Lájk

Burkus Vanessza tavaly júliusban szenvedett autóbalesetet Bulgáriában, pár napja számoltunk be arról, hogy jelenleg gyógytornászhoz jár és bár orvosai nem reménykednek a teljes felépülésében, ő mégis bizakodik.

A Lokálnak most arról mesélt, hogy a szegedi operációját követően Budakeszire került az Országos Rehabilitációs Intézetbe, ahol együtt lábadozott Máthé Krisztoferrel, aki tavaly szeptember 2-án, Várpalotán esett ki egy hintából, és súlyos fejsérülése miatt Vanesszához hasonlóan hetekig kómában feküdt. Többször meglátogatta a lány a szerencsétlenül járt fiút, akit azóta is az intézményben kezelnek. Vanessza időközben hazatért már otthonába:

“Jól vagyok, szilveszterkor a barátaimmal buliztam. Ők a baleset után sem hagytak magamra, mindig figyelnek rá, hogy ne legyek egyedül. Korábban óvónő szerettem volna lenni, most abban reménykedem, hogy talán jövőre felvételizhetek az egyetemre. Nem titok, a memóriámmal nap mint nap harcot vívok, de egyre több emlékem tér vissza. Eleinte én voltam a múlt nélküli ember, újra kellett tanulnom járni, enni, beszélni. Még a barátaimat sem ismertem meg, az édesapám mondta el, hogy ki kicsoda.”

Krisztofer állapota eközben sokat javult, de még mindig képtelen járni, beszélni, a kérdésekre csak bólogatással felel:

“A mozgását egyelőre gyógytornász segíti, de nem vagyunk türelmetlenek, hiszen ez is óriási előrelépés ahhoz képest, hogy ősszel lemondtak róla az orvosok.” – mondta a fiú édesapja.

Hozzászólások