Bruttó 660 ezres alapbérért és több százezres juttatásért toboroz a titkosszolgálat

Startlap - Startlap
A leendő megfigyelőknek elég egy érettségit felmutatniuk, hogy a nyár óta hízásnak indult magyar titkosszolgálat berkeibe bekerüljenek. Délelőtti hírösszefoglaló.

Bruttó 660 ezres alapbérért és több százezres juttatásért toboroz a titkosszolgálat

A fizetés mellé 200 ezres cafeteriát, mintegy 100 ezer forintos ruházati illetményt és egyéb juttatásokat ígér a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, amiért cserébe mindösszesen érettségire van szükség. A kormány a nyáron 30 milliárd forinttal tömte meg a titkosszolgálatok büdzséjét. További információkért katt ide.

135 milliárd forintot nyer az állam a rezsicsökkentés szigorításán

Míg a lakosság többet fizet, a költségvetés felé áfa-bevételként szivárog a plusz pénz a megnövekedett energiaárakból. Részletek.

Szerdától újabb fontos állami szerv irányítását veszi át Rogán Antal

Egy kedd esti kormányrendeletből derült ki, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal mostantól a kormányon belül hónapok óta egyre nagyobb szerepet kapó Rogán Antalnak jelent. A szerv a közpénzek felhasználásával és a nemzeti vagyonnal való gazdálkodással foglalkozik. Részletek.

Több mint 400 milliós haszonnal árulja a péceli férfi az ingatlant, amit Schadl György feleségén keresztül szerzett meg

Schadlné Baranyai Helga végrehajtói irodájának segítségével rendkívül jutányos, 38 millió forintos áron jutott hozzá a péceli villához a 62 éves férfi, a Blikkhez eljuttatott iratok szerint törvénytelenül. A jelenleg 450 millió forintért árult épület eredeti tulajdonosa álnéven, vevőként jelentkezett a vesztegetés miatt letartóztatásban álló Schadl feleségénél. Az esetről ebben a cikkben olvashatsz.

A tűzijátékügy után már nehéz lesz szakmailag nem szétverni a Meteorológiai Szolgálatot

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) saját mozgástere a pici tevékenységük ellehetetlenülésének következtében már a választások előtt csökkent, majd a fenntartó minisztérium lecserélésével megjelent Palkovics, akiről sejtették, hogy igyekszik majd pozícióba hozni magát. A jelenlegi megbízott elnök meteorológus végzettséggel nem rendelkezik, Palkovics minisztériuma már a 150 éves múltra visszatekintő hivatal teljes átalakításáról és átnevezéséről beszél.

MTVA/Bizományosi: Róka László

El nem tudom képzelni, honnan fog meteorológusokat és szakembereket szerezni ezek után a minisztérium a kibővített tevékenységre. Ha ez lesz a fenntartó részéről az uralkodó hozzáállás a meteorológus szakmához, előbb-utóbb szét fogják verni az intézményt.

Ha érdekel a téma, akkor itt folytasd az olvasást.

Helyreállt a zaporizzsjai atomerőmű áramellátása

Ukrán mérnökök megjavították a dél-ukrajnai tartalék áramvezetékeit; Volodimir Zelenszkij 8 ezer négyzetkilométernyi terület visszafoglalását jelentette be; mélypontra zuhantak Oroszország földgáz- és kőolajeladásokból származó jövedelmei. Az orosz-ukrán háború legfontosabb eseményei percről percre.

Milyen ára lehet a 3 ezer milliárdos kínai gigaberuházásnak Debrecenben?

A Contemporary Amperex Technology Co. Limited akkumulátorgyár a város déli gazdasági övezetében valósítja meg minden idők egyik legdrágább magyarországi beruházását. A jegybank a devizatartalék növekedésével számol a projekt révén, mások azonban éppen a negatív gazdasági hatásoktól tartanak, ezenkívül komoly környezetvédelmi aggályok is felmerültek. Bővebben.

Koronavírus: több mint 11 ezer új fertőzött egy hét alatt

Ezra Acayan/Getty Images

Megérkeztek a legfrissebb, hivatalos heti statisztikák a koronavírus-járvány magyarországi alakulásáról. Az adatokat ebben a cikkben ismertetik.

Meghalt Wittner Mária ’56-os szabadságharcos

A Fidesz volt országgyűlési képviselője 85 éves korában távozott az élők sorából. Wittner Mária munkásságáról és halála körülményeiről itt írunk.

Lesz, akinek a hétvégén már be kell fűteni

A hét második felében érkező lehűlés miatt egyes területeken legfeljebb 15 fokos csúcshőmérsékletet mérhetünk majd. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(A címlapképen a Rendészeti Integrált Központ soproni épületkomplexuma látható, ahol több más szervvel együtt a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat kirendeltsége is helyet kapott. Fotó: MTI/Filep István)

Ez is érdekelhet

képcím

A Kreml az amerikai segélyről: "Még több ukrán halálához vezet...

képcím

Magyar Péter országjárásra indul, és újabb tüntetést...

képcím

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot