Brutálisan felment az olaj ára

Startlap - Startlap
Benzinárstop ide vagy oda, az olajárak emelkedése tovább fűti az inflációt. Délelőtti hírösszefoglaló.

Brutálisan felment az olaj ára

Az irányadó Brent hordónkénti ára 8 éves csúcsot döntött. További információkért katt ide.

Három módon juthatnak hozzá a pénzükhöz a magyar Sberbank ügyfelei

A jegybank a héten bankszünetet, majd a betétkifizetések korlátozását rendelte el, végül a szanálás mellett döntöttek. Az Országos Betétbiztosítási Alap egy adott összeghatárig kártalanítani fogja az ügyfeleket. Mit jelent mindez a gyakorlatban, és mi történt a Sberbankkal? A Magyar Nemzeti Bank elmagyarázta.

Török Gábor: A Fideszre is veszélyes lett az általa felnevelt “szörny”

Az orosz-ukrán háború példátlan állapotokat teremtett a választás előtt, Orbán Viktor és pártja váratlanul nehéz helyzetbe került, az ellenzék viszont a helyzet kihasználása helyett sorra követi el a hibákat – állítja a politológus. Török Gábor elemzése itt olvasható.

Eurómilliárdos üzletekkel vonta egyre szorosabbra az orosz kapcsolatokat az Orbán-kormány

Mikhail MetzelTASS via Getty Images

2021-ben 5,5 milliárd dollárra nőtt az áruforgalom Magyarország és Oroszország között, a kölcsönös beruházások értéke pedig elérte az 1 milliárd dollárt. Ezzel maga Vlagyimir Putyin büszkélkedett el, amikor Orbán Viktor Moszkvában meglátogatta őt. Az orosz elnök fel is sorolta a nagy projekteket, Paks 2-től egészen a Moszkva mellett felhúzott, implantátumokat és protéziseket gyártó magyar cégig. Amiről Putyin nem tett említést, az mind közül talán a legfontosabb: az orosz kémbankként emlegetett Nemzetközi Beruházási Bank, amely a kormány döntése által teljes körű diplomáciai és pénzfelügyeleti mentességet élvezhet. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

A százmilliárdokat felhalmozó, Magyarországon élő Rahimkulov család is megérezheti majd a háborút

A Vlagyimir Putyin köreibe tartozó Megdet Rahimkulov két fia, Ruszlan és Timur Rahimkulov családi cégének értéke Mészárosékat és Csányiékat is megelőzi. A testvéreknek saját bankja például nincs, de van egy beruházásuk, amit érzékenyen érinthet az orosz-ukrán háború. Részletek.

Csődöt jelentett az Északi Áramlat 2 mögött álló cég

A német és az amerikai kormány által oroszok elleni első szankciói éppen a Kreml gázprojektjének kulcsfontosságú vállalkozását érintik. A cég csődje jól mutatja, milyen hatása van a sosem látott méretű gazdasági szankcióknak. Bővebben.

Orbán nem változott meg, most csak taktikázik

Putyin propagandáját tolja Orbán és közben a békéről papol

– zengett a pódiumról kedd este a Clark Ádám téren, ahol “Putyin takarodj!” címmel tüntettek a háború ellen az Egységben Magyarországért pártjai. A helyszínválasztást oka, hogy itt, a Lánchíd lábánál található az “orosz kémbank” fővárosi székháza. Videó.

Egyre kevesebben kérik a harmadik oltást, de két hónap múlva már csak az oltási igazolványok lesznek érvényesek

Jeff J Mitchell/Getty Images

Ugyan a szomszédunkban zajló háború fényében a koronavírus finoman szólva elveszítette jelentőségét, azonban május elsejétől a védettségi igazolványok helyét az oltási igazolványok veszik át. Az elmúlt két hónapban a korábban sikeres kormányzati oltási akció folytatása ellenére is csökkent az érdeklődés a harmadik oltás iránt. Részletek.

Koronavírus itthon: elhunyt 83 beteg

Megérkeztek a legfrissebb, hivatalos járványügyi statisztikák az elhunytak, fertőzöttek, kórházi kezeltek és oltottak számának alakulásáról. Pontos számokért ide kell kattintani.

Komoly veszélyt jelent az ébredező természetre az időjárás

Míg napközben főként napsütés várható, éjszakánként országszerte fagypont alatti hőmérsékletre, fagyzugos helyeken kemény fagyokra kell számítani. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható

(Címlapkép: Oleg Nikishin/Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

Szakértő arról, hogy mennyi lehet a novemberi nyugdíj

képcím

Matolcsy: Egy kalandorpolitika inflációs kalandját látjuk

képcím

Lengyelország nem szállít több fegyvert Ukrajnának