Botrányosan reagált a román miniszter a meggyilkolt tini ügyéről

Startlap - Startlap
Döntött az AB az 50 ezer forintos nyugdíjkiegészítésről. Videón mutatjuk be, mit gondolnak az emberek Kenderesi botrányáról, aki nem egyedül ment bulizni a kérdéses éjszakán. Hamis Penny Market-utalványokkal lopnak adatokat. Újabb részletek a hajóbalesetről. Hírösszefoglaló.

 

Annyira elképesztő érzéketlenséggel reagált a román tanügyminiszter a 15 éves lány meggyilkolása kapcsán, hogy azonnal kirúgták

Viorica Dăncilă román miniszterelnök azonnal menesztette Ecaterina Andronescu tanügyminisztert, miután ő egy csütörtöki televíziós műsorban vérlázítóan nyilatkozott a Caracaliban meggyilkolt 15 éves lány nagy port kavaró tragédiájáról. Innen megtudhatod, mit mondott Andronescu.

Döntött az AB az 50 ezer forintos nyugdíjkiegészítésről

Hét különvéleménnyel, 8:7 arányban döntött az Alkotmánybíróság a szociális törvény módosításáról, ebből is látszik, hogy egy nem mindennapi témáról van szó. Ennek értelmében a nyugdíjas szülők egy része könnyebben juthat hozzá egy havi ötvenezer forintos nyugdíjpótló támogatáshoz. Kattints ide, és kiderül, kinek jár az összeg, illetve az is, miként jutott el az ügy az alkotmánybírákig.

Mit gondolnak az emberek a Kenderesi-ügyről és a szexuális zaklatásról?

Rasovszky Kristóf világbajnok nyíltvízi úszó arról beszélt a minap, hogy a Dél-Koreában szexuális zaklatással megvádolt Kenderesi Tamás nem egyedül nem el mulatni a kérdéses eset éjjelén. Erről bővebben erre a linkre kattintva olvashatsz.

Mindeközben a 24.hu megkérdezte az utca emberét: mi a véleményük a magyar úszó botrányáról, és általánosságban a szexuális zaklatásról? Az erről készült izgalmas videótitt tudod megtekinteni.

Vigyázat: Hamis Penny Market-utalványokkal próbálkoznak internetes csalók

Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

A SPAR mellett a Penny Market nevét is felhasználták az adathalász csalók, akik hamis utalványokkal próbálnak érzékeny információkhoz jutni. Ha érdekel, mire kell figyelni, hogy ne kerülj te is az áldozatok közé, akkor itt olvass tovább.

“Ilyen hirtelen nem szoktak irány váltani a hajók” – egy szemtanú kapitány újabb részletekkel szolgált a dunai hajóbalesetről

Újabb vallomás került elő a május 29-i dunai hajótragédiáról: ezúttal a baleset idején a közelben tartózkodó Hullám motoros kapitányának beszámolóját ismerhetjük meg. A kapitány vallomásának összefoglalója ezen az olalon érhető el, és ugyanitt arról is szó esik, hogy vajon elégséges volt-e a matrózi létszám a Hableányon és a Viking Sigynen.

Szél Bernadett feljelentést tett az éheztetett menekültek ügyében, mire a rendőrség gyakorlatilag arra kérte, hogy végezze el helyettük a nyomozást

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő júliusban tett feljelentést a Csongrád és a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon, amiért 2018 augusztusa óta 14 esetben összesen 23 menekültet éheztettek a szerb határon található magyar tranzitzónában. Holott az Emberi Jogok Európai Bírósága minden esetben kimondta, hogy a magyar hatóságoknak kötelessége enni adni a tranzitzónában lévő külföldieknek

Fotó: Matt Cardy/Getty Images

A feljelentésre a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) egy roppant érdekes választ küldött, amelyben Szélt tulajdonképpen arra kérik, hogy 8 napon belül végezze el helyettük a nyomozást. Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy mégis miért rekedtek a tranzitzónában a menekültek? Ha megnézed ezt a cikket, akkor ezt is megtudhatod, és megismerheted az NNI válaszát.

Focipálya-felújításra és teremlabdarúgó tornára simán van pénze a Nemzetstratégiai Kutatóintézetnek, de a tudományos munka valahogy nem akar menni

Szász Jenő, egykori székelyudvarhelyi polgármester által vezetett Nemzetstratégiai Kutatóintézet igen sajátosan értelmezheti a “nemzetstratégiai célokat”, legalábbis ez derül ki az intézmény most nyilvánosságra került költségeiből. Minderről, valamint Szász Jenő személyéről ebben a cikkben írnak részletesen.

Nagyinterjú az MTA-ból kiszakított kutatóintézeti hálózatot felügyelő bizottság majdani elnökével, aki még Szaddam Husszeinnel is vacsorázott

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Maróth Miklós egy szívélyes, barátságos 76 éves úriember. Ő lesz az, aki az MTA-tól elvett kutatóintézeteket felügyelő bizottság elnökségét látja majd el. A vele készült itt olvasható interjúban számos érdekes kérdés merült fel: nemcsak a belső viszonyokról, illetve a kutatóintézeti hálózat új rendszeréről esik szó, hanem olyanokról is, hogy például Maróth nagyapja Rogán Antal dédanyjának udvarolt.

Sikeresen elválasztotta 35 magyar orvos a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikreket

Sikerrel zárult a végső, rizikós, több mint 30 órás szétválasztó műtét, amelynek során különválasztották a bangladesi sziámi ikrek agyát és koponyáját. A Cselekvés Alapítvány orvoscsapatának teljes egészében magyar tervezésű és kivitelezésű műtétsorozatáról, valamint a picik állapotárólebben a cikkben írnak.

Tarr Béla: Ami most nálunk zajlik, fölháborító, szégyenletes, és még nevetséges is

Tarr Béla már februárban nyilatkozott arról, hogy sokkal jobban szeretne itthon élni és dolgozni, ez a hazája, de mégis képtelen ezt megtenni. A világhírű rendező egy újabb interjúban erről, a hajléktalanok elleni törvényi rendelkezésekről, valamint Andy Vajnáról is beszélt. A beszélgetésért ide kattints.

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter: Holnap feljelentem Orbán Viktort - A hét hírei...

képcím

Feljelentés érkezett az ügyészségre Magyar Péter meghallgatása...

képcím

Emberölés történt a Thököly úton szombat éjjel