Kiemelt Hírek 2019. március 26.

Bosszúból verte halálra a pándi fiú a 88 éves szomszédját egy lapát nyelével

Startlap Kiemelt Hírek 2019. március 26.
A tetőn keresztül jutott be a házba, ahol az idős bácsi élettársát is súlyosan bántalmazta.

A Pest Megyei Főügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki Pánd községben megbontotta egy idős szomszédja házának tetejét, majd bemászott, és a 88 éves férfit halálra verte, 52 éves élettársát pedig súlyosan bántalmazta egy feljelentés miatt.

A gyanúsított korábban több alkalommal lopott a közelében lakó idős úrtól, amiért ő feljelentette szomszédját. A fiatal férfi ezért megharagudott, majd március 22-én éjjel egy lapátnyéllel többször a 88 éves áldozat fejére sújtott, és közben az élettársát is bántalmazta, aztán sorsukra hagyta áldozatait. A két sértettre másnap délután találtak rá a rokonaik. Az idős férfi a kórházba szállítását követően elhunyt, az élettársa pedig a rendőrség beszámolója szerint súlyos sérüléseket szenvedett.

 

 

Fotó: police.hu

 

 

A fiatal férfit aljas indokból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsítják. Ez egy kimagasló tárgyi súlyú bűncselekmény, amely akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. Mivel fennál a szökés veszélye, valamint félő, hogy a gyanúsított szabadon hagyva újabb bűncselekményt követne el, a letartóztatás indokolt. 

Keresés az oldalon