Borzongató részletek az Alpokban eltűnt magyar fiatalról

Kiderült, mennyivel emelik jövőre a nyugdíjakat, mutatjuk, hol vannak legnagyobb veszélyben az idős magyar emberek, Rákay Philip kiakadt, miután olcsó vári önkormányzati lakásáról faggadták. Hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-05-03 08:54

Fotó: Imagno/Getty Images

Egy hónapja nem találják a Tirolban eltűnt 25 éves fiút

Nem adják fel annak a magyar fiúnak a keresését, akinek egy hónappal ezelőtt veszett nyoma az osztrák Alpokban túrázás közben. Az eltűnt személy barátai ebben a cikkben beszámoltak arról, mik a legújabb nyomok a kutatásban, amelyben a rendőrök és a tűzoltók is részt vesznek.

Kiderült, mennyivel emeli a kormány jövőre a nyugdíjakat

A magyar kormány benyújtotta az idei konvergenciaprogramját, amelyben felvázolták a januári nyugdíjemelés mértékét. Erre a linkre kattintva megismerheted a pontos számokat.

Itt vannak a legnagyobb veszélyben az idős magyar emberek

Fotó: Andreas Rentz/Getty Images

Kétévi csökkenés után tavaly ismét emelkedni kezdett az idős embereket megcélzó lopások és csalások száma hazánkban. Ebben a cikkben megnézték, mely megyékben történik a legtöbb ilyen bűncselekmény, valamint azt is, hol van a legnagyobb biztonságban az idős lakosság.

A Magyar Bírói Egyesület közleményben tiltakozik Kövér László ellen

A Magyar Bírói Egyesület, a bírák legnagyobb érdekvédelmi szervezete tiltakozó közleményt adott ki Kövér László múlt heti beszéde miatt, amit az országgyűlés elnöke a magyar bírák függetlenségét garantáló törvény 150. születésnapján tartott. Ha esetleg lemaradtál arról, mi váltott ki ekkora felzúdulást a bírák között, akkor ezt a következő cikkben bepótolhatod, ahol az egyesület közleményébe is beleolvashatsz.

Rákay Philip nagyon kiakadt, amikor a Várban bérelt olcsó önkormányzati lakásáról kérdezték

Már lassan felsorolni is nehéz azokat a neveket, akikről az utóbbi időben kiderült, hogy olcsó önkormányzati lakáshoz jutottak a budai Várban. Lázár János vadásztársa, a Semjén Zsoltot kitüntető Safari Club elnöke, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Bayer Zsolt kormánypárti publicista, illetve Nagy Gábor Tamás polgármester és szülei után most Rákay Philip, az MTV Zrt. egykori vezérigazgató-helyettese – aki politikai elköteleződését sosem rejtette véka alá – is bekerült a névsorba. 

MTI Fotó: Illyés Tibor

Rákay és felesége lakáscsere keretében szerezte meg a 60 négyzetméteres, 70 millió forintból felújított ingatlant a Bécsi kapu téren. A lakás bérleti díja jelentősen elmarad a Budavári Önkormányzat által megszabott piaci áraktól.Innen megtudhatod, mennyiért bérlik az ingatlant, valamint Rákay dühös, az újságíróknak küldött válaszlevelét is elolvashatod.

Válaszolt az Európai Bizottság: ez a célja az EU-nak a menekülteknek adott bankkártyákkal

Az Európai Bizottság közlése szerint a leginkább veszélyeztetett másfél millió menekült részesül a bankkártyákból, amelyeket egy török segélyszervezetekkel közös program részeként biztosítanak. Az alábbi cikkből kiderül, pontosan mire szolgálnak a bankkártyák, hol használhatók, mennyi pénz érkezik rájuk, valamint az is, hogyan ellenőrzik a birtokosaikat.

Megkezdődtek a ballagások, és van, aki már érettségizik is pénteken

Pénteken és a hétvégén elballagnak a középiskolás diákok, és egyúttal az első érettségi vizsgák is lezajlanak. Ha érdekel, miből érettségiznek az első napok során, valamint kíváncsi vagy a ballagás hagyományának történetére, illetve egyéb érdekességekre a témáról, akkor erre a cikkre kattints. Ugyanitt az is kiderül, hogyan változtatna a szokásokon egy alapítvány a jótékonykodás érdekében.

Mindjárt itt a hidegfront, és vele együtt a zivatarok

Fotó: iStock

Nem sok időnk van már élvezni a kellemes tavaszi napsütést, ugyanis északnyugat felől hamarosan hidegfront éri el hazánkat, melynek átvonulását záporok, zivatarok kísérik. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Mai nap hírei

„Hát ezt nem hiszem el!” – Sebestyén Balázs elárulta, mit gondol a szigorításokról

femcafe.hu4 órája

Hogy merik kétségbe vonni a magyar orvosprofesszorok tisztességét?

demokrata.hu5 órája

Hallgassa élőben: Orbán Viktor a korlátozásokról beszél a Kossuth Rádióban

hirado.hu7 órája

Veszélybe kerülhet a budapesti metróközlekedés

168.hu8 órája

Tegnap bejelentették, hogy lezárják teljesen Magyarországot

napmintnap.com11 órája

Tovább tart a Liverpool hazai vesszőfutása: a Chelsea is nyert az Anfielden

m4sport.hu15 órája

Diána titka: Ezzel a 6 szóval traumatizálta őt élete végéig Károly herceg

joy.hu16 órája

Boltzár: mi lesz a mezőgazdasági üzletekkel?

agroinform.hu19 órája