"Börtön lesz ebből, fiúk és lányok!" - újabb magyar oknyomozó újságíróról derült ki, hogy lehallgatták

Startlap - Startlap
Az EU-s támogatásokkal történő visszaélésekkel foglalkozó Csikász Brigitta és kollégája megfigyelése egy nap különbséggel kezdődött, és mindkét készüléket ugyanarról a Pegasushoz kötődő iMessage-fiókról támadták. Gyurcsány Ferenc reagált. Esti hírösszefoglaló.


Fotó: Alan Crowhurst/Getty

“Börtön lesz ebből, fiúk és lányok!” – újabb magyar oknyomozó újságíróról derült ki, hogy lehallgatták

Az EU-s támogatásokkal történő visszaélésekkel foglalkozó Csikász Brigitta és kollégája megfigyelése egy nap különbséggel kezdődött, és mindkét készüléket ugyanarról a Pegasushoz kötődő iMessage-fiókról támadták. Ha érdekel az ügy, akkor erre a linkre kattintva folytasd az olvasást.

Mindeközben Gyurcsány Ferenc már reagált a hírre, Facebookon közzétett bejegyzése itt található.

Kiderült, mire célzott reggel Orbán Viktor: videóval készült

A kormányfő szeretné “a legnagyobb egyetértésben” meghozni a fontos döntéseket, ezért titokzatos hétfői bejelentését követően megmutatta, hogyan tölti ki ő a nemzeti konzultációt. Lehet lesni a helyes válaszokat: íme a felvétel.

L. Simon László a Nemzeti Múzeum új főigazgatója

A második Orbán-kormány államtitkára a Facebookon hálálkodott a Fidesz több tagjának a “nemes küldetésért”. L. Simon miniszteri biztosként a Természettudományi Múzeum beolvasztásáért is felelni fog. Bővebben.

36,5 millió a főnyeremény a szlovák vakcinalottón

Fotó: Robert Barca/Getty Images

Az oltási hajlandóság növelését célzó kampány főként a szlovák pénzügyminiszternek köszönhető. A játékszabályban van azonban egy különös passzus, amely miatt bírálják az ötletet. Bővebben.

Viacorka: Lukasenka titkosrendőrei az erőszakos hazatoloncolás ellen küzdő fehérorosz atléta szülei felé tartanak

A belorusz ellenzéki politikus értesülései szerint az edzői által “öngyilkossággal” fenyegetett Kriszcina Cimanovszkaja végre kapott vízumot. Férje Ukrajnába menekült és interjút adott. A tokiói olimpia legdrámaibb történésének fejleményeiről itt írnak.

Tokió: Lőrincz Tamás a döntőbe, a kézisek a negyeddöntőbe jutottak, Szőke Alex két lépésre áll a bronztól

A világ- és Európa-bajnok Lőrincz utolsó versenye pályafutása megkoronázása lehet, Szőke Alex kikapott a negyeddöntőben, a női kézilabdások legközelebb a norvégokkal játszanak. Az olimpia tizedik napjának magyar eseményeit ebben a cikkben foglalták össze.

Németh Szilárd szerint kiképzett bűnöző támadt a katonáira

A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára állítja, az ásotthalmi határon megszaporodtak a hasonló, egyre kifinomultabb támadások. Mi történt? Innen kiderül.

Gond van két megyeszékhelyen: romlanak a víruskoncentrációk a szennyvízben

Fotó: MTI/Varga György

A Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrissebb mérései a települések döntő többségében stagnáló tendenciát mutattak, két helyszínen viszont emelkedést mértek, egy helyütt az átlagosnál magasabb koronavírus-koncentrációval. További információkért katt ide.

Állandó rendőri felügyeletet kellett a lengyel oltópontok mellé állítani a durva támadások miatt

A létesítményeknél egymás után történnek az incidensek, a legutóbbi tűzeset során az állami egészségügyi felügyelet egyik vidéki székhelye is lángolt. A helyi egészségügyi miniszter a támadásoknak egyértelmű célja van. Részletek itt.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán hajnalban összehívta a Védelmi Tanácsot

képcím

Orbán Viktor: Óriási pechünk van

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást