Borkai Zsolt: Amikor olimpiai bajnok lettem, vastag volt a kezemen a bőr, most megint ezt érzem

Startlap - Startlap
A jachtos szexbotránya után lemondott győri polgármester hosszú hallgatás után interjút adott. Reggeli hírösszefoglaló.

Borkai Zsolt: Amikor olimpiai bajnok lettem, vastag volt a kezemen a bőr, most megint ezt érzem

Hosszú hallgatás után interjút adott a szexbotránya miatt a közéletből távozni kényszerült egykori győri polgármester. Az 55 éves Borkai Zsolt őstermelőként dolgozik a birtokán. A beszélgetés legizgalmasabb részeit ebben a cikkben olvashatod el.

New York Times: Orbán Viktor megvédheti Lukansenkát az EU szankcióitól

Aljakszandr Lukasenka szerint ünnep volt a vasárnap, amikor ismét megnyerte a választásokat, ehhez képest a fehérorosz utcákon rohamrendőrök verik véresre a tüntetőket, akik az elcsalt választáson ismét föléjük hatalmasodó diktátor ellen tüntettek. A New York Times cikkében arra emlékeztetett: az EU és Fehéroroszország viszonyában a magyar kormányfőnek kulcsfontosságú szerepe lehet. Ha érdekel a téma, akkor itt folytasd az olvasást.

Részletes járványügyi intézkedési protokollt kapnak az iskolák a minisztériumból

A kormány a szokásos tanévkezdésre készül, de szükség esetén kész megfelelő intézkedéseket hozni. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma hamarosan eljuttatja az intézményekhez azt a dokumentumot, amelyben útmutatást nyújtanak a következő hónapokra. Részletek itt.

Mészáros Lőrinc horvátországi luxusvillája egy igazi pénznyelő

Arról, hogy a miniszterelnök felcsúti barátja miért vitte be egy alvócégbe az Ugljan szigetén található luxusingatlant, csak találgatni lehet, mindenesetre ez történt, és így az elérhető céges dokumentumok és beszámolók alapján tudható, mennyi pénzt vitt el tavaly a 700 millióért megvásárolt épület. Részletek itt.

Megvan a fesztiválzenekarok listája, amelyek részesülhetnek az 5,3 milliárdos állami támogatásból

A 2009-es Sziget. (Fotó: REBEL Media/Getty Images)

A kormány 5,3 milliárd forintot különített el a zenészek és a háttérembereik, és további 2 milliárd 120 millió forintot a rendezvény-, illetve fesztiválszervezők támogatására, és hamarosan elindul a raktárkoncert-sorozat, amelynek során 150 zenekar juthat kiemelt gázsihoz. A zenészeket szakértők segítségével választják ki, a fesztiválzenekarokért Lobenwein Norbert, több nagy fesztivál szervezője a felelős, aki már össze is állította a listáját. Bővebben.

Négy év alatt megötszöröződött a Magyarországon dolgozó külföldiek száma, és végre az is kiderült, kiket csábít a magyar álom: a képzetlen ukrán munkaerőt

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) korábbi gyakorlatától eltérően egészen sokáig nem volt hajlandó közölni a külföldi munkavállalókról szóló 2018-as jelentést, de most már a 2019-es évi adatokat is feltöltötték. A titkolózást csak részben magyarázhatja a kormány idegenellenes retorikája. Heves migrációs politika ide vagy oda, 2017-ben könnyítettek a külföldi munkavállalók alkalmazásán, amely jól látszik a statisztikákon is.Ahogy az is, hogy az elmúlt években döntő többségében kik és milyen állásokat vállaltak Magyarországon a környező országokból. A folytatásért ide kattints.

Bejrúti robbanás: videón, ahogy a lökéshullám eléri az egyik kórházat

Lau Medical Center-Rizk kórház biztonsági kamerái által rögzített felvételt a Guardian tette közzé. Íme.

Miközben Donald Trump sajtótájékoztatót tartott, lövések dördültek a Fehér Háznál

Trump egy mondat közepén tartott, amikor odalépett egy biztonsági őr, és megkérte, hogy hagyja el a termet. Az amerikai elnök testőrségét ellátó Secret Service később jelezte, ki adta le a lövéseket, amelynek következtében egy ember kórházba került. Videó és további részletek erre a linkre kattintva nézegethetők.

Most kell kívánni a hullócsillagoktól: kedden érkezik az év leglátványosabb meteorraja

A Perseidák Kelet-Törökországban. (Photo by Ali Ihsan Ozturk/Anadolu Agency/Getty Images)

Ugyan nem a Perseidák lesz az egyetlen aktív meteorraj, de a tetőzés idején neki köszönhető az igazi hullócsillag áradat. A csodás égi jelenség több napon át megfigyelhető lesz. Minderről bővebben itt írnak.

Mutatjuk, hol van a legnagyobb esély egy frissítő esőre

A hét közepétől egy nyugatra örvénylő sekély ciklonnak köszönhetően nagyobb eséllyel alakulnak ki zivatarok. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Hvg: Orbán lánya 600 ezres táskával a vállán találkozott...

képcím

Orbánt legkisebb lánya is elkísérte Donald Trumphoz

képcím

Fotókon Orbán Viktor és Donald Trump találkozója