Borkai-ügy: célkeresztben az "ördög ügyvédje"

Startlap - Startlap
Még csak most jön a java, már beindult az igazságszolgáltatás gépezete. Heti hírösszefoglaló.

A Magyar Nemzet arról számolt be, hogy újabb gyanúsítások jönnek a Borkai-ügyben

Idáig nyugodni látszott a dolog, de úgy néz ki, a hatóság erősen ráállt a sztorira a héten. A jól értesült Magyar Nemzet olyan híreket osztott meg, melyek szerint az “ördög ügyvédje” mögött állók elkezdhetnek retorziókkal számolni. A nem mindennapi részletekért csak ide kell kattintani.

Megszólaltak a Mátrai Erőmű dolgozói: “Rengeteg cikkben olvastam, hogy vegyvédelmi maszkot kaptunk, védőruhát meg orvosi ellátást, de ezek nem igazak”

Két héttel ezelőtt a magyar áramtermelés nagyjából húsz százalékát biztosító Mátrai Erőmű egyik gázturbinájának felújításán dolgozó 15-20 embernek hirtelen megfájdult a fejük, hányingerük lett, légszomjjal küzdöttek. Tömeges rosszullétekről, véres székletről, elszíneződő érmékről olvashattunk, és az Átlátszó által megszerzett dokumentum szerint több mérgező gáz koncentrációja is meghaladta az egészségügyi határértéket

Az ügyről szóló hivatalos nyilatkozatok homályosak, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter rémhírterjesztésről beszélt. Ebben a cikkben az erőmű féltucat dolgozójának beszámolója alapján azonban egy egészen más képet kaphatunk a szennyezésről, és úgy tűnik, az erőmű vezetése hónapok óta tudhat a problémákról, melyeket szinte bizonyosan nem az erőmű, hanem a szintén Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó, és állítólag roppant környezetbarát szomszédos Viresol okozott.

A fideszesek nem támogatták az SMA-s gyerekek megsegítéséről szóló javaslatot

A jobbikos Rig Lajos javaslatáról, annak fogadtatásáról, valamint arról, miként támogatják a környező országok a betegségben szenvedő gyerekket, kattintás után tájékozódhatsz.

A sárvári fürdő vendégei másfél percig nyugodtan nézték, ahogy a víz alatt megfullad a hároméves kislány

Újabb információk derültek ki a gyógyfürdőben néhány napja történt, tragikus balesetről, többek között a belső kamera felvételeinek köszönhetően. Részletek itt.

Az utcára vonulnak a tanárok november végén

“A gyermekek jövője érdekében” szervez demonstrációt november végére a Pedagógusok Szakszervezete és több más érdekképviseletet ellátó szervezet. Az esemény részleteiről, valamint arról, miért tüntetnek a tanárok, itt találsz meg minden információt

Váratlanul megemelték a hadkötelezettség felső határát – személyesen Németh Szilárd jelentette be

Fotó: MTI/Soós Lajos

A honvédelmi képesség növelése a célja az Országgyűlés által kedden tárgyalt törvénymódosító javaslatnak – hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán. Ebből az írásból az is kiderül, hogy az emelkedés nem csak pár évet jelent.

Igazi luxusban élt szabadulása után Maria Cozma gyilkosa

Erről az alább megtekinthető rendőrségi fotók tanúskodnak: Sztojka Ivánt ugyanis újra őrizetbe vették, illetve házkutatást tartottak nála, mivel prostitúcióra kényszerített egy dunaújvárosi lányt.

Szép összeget csíptek le a nyugdíjprémiumból

Úgy tűnik, a kormány megint alábecsülte a gazdasági növekedést, amikor a nyugdíjprémium kiszámításáról döntött. Ha érdekel, mennyivel kapott idén a lehetségesnél kevesebbet egy átlagnyugdíjas, ebből a cikkből megtudhatod.

A nácizmus üldözötteinek egyesülete teljesen kiborult Lázár Jánoson, aki virágot vitt Horthy sírjára

A Nácizmus Üldözötteinek Országos Egyesületének elnöke, Schiffer János kemény hangvételű levélben ekézte Lázár Jánost, miután ő a hétvégén a Facebook-oldalára feltöltött videón osztotta meg mindenkivel, hogy Kenderesen tisztelgett Horthy Miklós előtt.

Az Európai Parlament jóváhagyta Várhelyi Olivér jelöltségét az Európai Bizottságba

Így Várhelyi Olivér az EU bővítésért felelős biztosa lehet, pedig a múlt héten nagy meglepetésre az Európai Parlament külügyi bizottsága visszatartotta még egy körre. Mi (volt) a bizottság problémája Várhelyivel? Hogyan zajlott a második menet? Mi fog történni ezután? Ezekre a kérdésekre ad választ ez a cikk.

Ez is érdekelhet

képcím

Németh Szilárd bejelentette, hogy kiterjesztik a rezsicsökkentést

képcím

Tállai 13. havi nyugdíjat is ígér az időseknek jövőre

képcím

Péntektől érkeznek a nyugdíjak a nyugdíjprémiummal és a...